Regulāra braukšana ar gandrīz tukšu degvielas tvertni var kaitēt mašīnai (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Visticamāk ikviens autovadītājs reiz piedzīvojis situāciju, kurā degvielas rādītājs instrumentu panelī pietuvojas pēdējai zemākai atzīmei vai pat noslīd zem tās, un iedegas brīdinājuma lampiņa. Vai un kā tas ietekmē automašīnu, skaidro portāls "Yahoo news".

Saskaņā ar "Royal Automobile Club of Queensland" tehniskās politikas un drošības vadītāja Stīva Spoldinga viedokli, iespējams ietaupīt vairākus simtus dolāru, regulāri uzpildot degvielas tvertni.

"Pastāv divas bīstamības - pirmkārt, degvielas tvertnē esošās nogulsnes var nokļūt degvielas filtrā, kas pats par sevi prasa zināmu tehnisku uzturēšanu. Vēl lielāks risks ir degvielas sūkņa bojājums, kas var izmaksāt samērā dārgi - no 500 līdz 1000 ASV dolāru. Ja sūknis tiek izmantots ar nepietiekamu daudzumu degvielas, iespēja to neatgriezeniski sabojāt ir liela," skaidro Spoldings.

Kad būtu nepieciešams degvielu uzpildīt?

Spoldings norāda, ka optimāli degvielu nepieciešams uzpildīt tad, kad rādītājs nokrīt līdz ceturksnim.

Lai ieekonomētu degvielas patēriņu, eksperts norāda, ka nepieciešams regulāri pārbaudīt automobiļa riepas, pareizāk, spiedienu tajās, nepārslogot mašīnu un riteņu tehnisko stāvokli kā tādu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu