Precedents Vācijā: pārāk ātram motobraucējam tiesa atņem motociklu (4)

Bonusā pamatīga soda nauda
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Motobraucējs uz ielas
Motobraucējs uz ielas Foto: Pixabay

Visnotaļ skarbi ar kādu agresīvu motobraucēju nupat rīkojusies tiesa Hamburgā - viņa motocikls klasificēts kā pretlikumīga nodarījuma līdzeklis un ticis konfiscēts.

Hamburgas rajona tiesa kādam 22 gadus vecam motobraucējam konfiscējusi motociklu par to, ka viņš apdzīvotā vietā braucis ar 129 kilometriem stundā. Tātad krietni ātrāk nekā atļauts.

Tiesā viņš sodīts "par piedalīšanos nelegālās ielu sacensībās", un līdz ar 2017.gada oktobra izmaiņām Vācijas krimināllikuma attiecīgajā pantā tas paredz, ka motobraucējam varēja piespriest brīvības atņemšanu uz līdz pat diviem gadiem, kā arī naudas sodu.

Kā iespējamu papildu soda mēru vācu AutoBild.de minējuši iespēju tiesai transportlīdzekli klasificēt kā nozieguma līdzekli un to konfiscēt. Tieši to tiesa šajā gadījumā arī izdarījusi.

>>Sirms vīrs ar 15 gadus vecu motociklu uzstāda pasaules ātruma rekordu

Hamburgā pieņemtais spriedums varētu kļūt par precedentu, jo tā ir pirmā reize, kad ātrumpārkāpējam tiek atņemts viņa transportlīdzeklis. Bez 160 zirgspēku Yamaha MT-10 22 gadus vecajam pārkāpējam atņemtas arī tiesības, kā arī piespriests 2400 eiro naudas sods. Konfiscētais motocikls tiks pārdots izsolē.

Kā iepriekš izteicies kāds Hamburgas rajona tiesas pārstāvis, apsūdzētais sākotnēji iesniedzis protestu pret spriedumu, taču vēlāk to atsaucis. Līdz ar to spriedums stājies spēkā.

>>Pits, Bekhems, Rīvss un viņu īpašie motocikli

Kā vēsta avīze Hamburger Morgenpost, pārkāpējs savu motociklu iegādājies 2018.gada maijā un veicis tam tūningu 2000 eiro vērtībā. Pusgadu vēlāk, 14.novembrī, Yamaha "pilots" piesaistījis policijas patruļvienības uzmanību, kad ar 148 km/h braucis pa autoceļu A23 vietā, kur atļauti 60 km/h. Likumsargi sākuši sekošanu un kļuvuši par lieciniekiem arī tam, kā uz autobāņa tiek sasniegti 226 km/h, bet Pinnebergā ātrums pārsniedz 120 kilometrus stundā. Pēc tā jaunā vīrieša izbrauciens ar loloto motociklu beidzies.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu