Marijas ielas grausta īpašniekiem piemēroti apjomīgi naudas sodi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ēka Marijas ielā 6.
Ēka Marijas ielā 6. Foto: Edijs Pālens / LETA

Par Rīgas domes uzlikto pienākumu nepildīšanu Marijas ielā 6 esošā nama īpašniekiem kopumā piemēroti sodi jau 7660 eiro apmērā.

18. aprīlī katram no nama īpašniekiem uzlikts 1860 eiro liels sods, bet kopumā kopš 14. marta nama saimniekiem dome piemērojusi soda naudas 7660 eiro apmērā.

Naudas summas apmērs turpinās augt katru nedēļu līdz brīdim, kad katram no īpašniekiem nedēļā tiks piemērots 5000 eiro sods.

Kā ziņots, pagājušā gada aprīlī dome uzdeva īpašniekiem izstrādāt un saskaņot pilsētas būvvaldē ēkas atjaunošanas būvprojektu minimālā sastāvā. Tas bija jāizdara līdz 11. martam.

Tomēr jau marta sākumā Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisijas sēdē viens no īpašnieku pārstāvjiem - Aleksandrs Meikšāns - informēja, ka tas nebūs iespējams, jo projekta saskaņošanas process tikai nesen sākts. Īpašnieki prognozēja, ka projekta saskaņošanas process varētu noslēgties šovasar.

Neraugoties uz to, pašvaldības pārstāvji nebija ar mieru pagarināt domes lēmumā noteiktos termiņus. 14.martā katram nama īpašniekam tika piemērots naudas sods 50 eiro apmērā, bet 26.martā - jau 660 eiro apmērā.

Marijas ielas ēka ir vietējās arhitektūras piemineklis, kurš vairāku gadu garumā izpelnījies Rīgas slavenākā grausta titulu. Īpašumu veido zemes vienība 1432 kvadrātmetru platībā, uz kuras atrodas piecstāvu dzīvojamā ēka un pagrabs zem pagalma.

Dzīvojamai ēkai ir klasificēta kā B kategorijas vidi degradējoša būve un tās īpašniekiem ir piemērota paaugstinātā nekustamā īpašuma likme.

Ēka pieder Igaunijas pilsonim Tomasam Tolam un Jevgēņijam Petrovam, kurš īpašuma tiesības šī gada sākumā dāvinājumā saņēmis no Ludmilas Baumanes. Uz Tola vārda īpašumtiesības reģistrētas kopš 1997.gada augusta.

Nama saimniekiem pašvaldība vairākkārt ir uzdevusi veikt nepieciešamos ēkas konservācijas darbus un saglabāt visas vēsturiski nozīmīgās ēkas detaļas. Pagājušā gada aprīlī Rīgas dome pieņēma lēmumu, ar kuru uzdeva īpašniekiem izstrādāt un saskaņot Rīgas pilsētas būvvaldē ēkas atjaunošanas būvprojektu minimālā sastāvā. Balstoties uz domes lēmumu, tas bija jāizdara līdz 11. martam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu