Apturēts gaišās naftas produktu eksports no Baltkrievijas (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievija pārtraukusi gaišās naftas produktu eksportu uz Ukrainu, Poliju un Baltijas valstīm nekvalitatīvas Krievijas naftas dēļ, paziņojis Baltkrievijas valsts naftas kompānijas ģenerāldirektora vietnieks Sergejs Gribs. Pēc viņa teiktā, pašlaik Baltkrievija mēģinās atrisināt radušās problēmas ar Krievijas naftas uzņēmumiem, un pēc tam tiks lemts par eksporta atjaunošanu.

Pašlaik apturēts dīzeļdegvielas un benzīna eksports. Tiek norādīts, ka Baltkrievijas valsts naftas uzņēmums saņēmis no Krievijas aptuveni 700 000 tonnu naftas, kas ir tik zemas kvalitātes, ka to nav iespējams izmantot. Tajā organiskie hlorīdi pārsniedz normu 17 reizes, tāpat nafta ir ļoti piesārņota. Baltkrievijas naftas pārstāvis Oļegs Borisenko uzsver, ka piesārņojuma avots meklējams Krievijas naftas vados. Sliktās naftas kvalitātes dēļ pārtraukušas darboties arī Mozirskas naftas pārstrādes rūpnīcas iekārtas.

Koncerna “Belteftehim” pārstāvji paziņojuši, ka pieprasīs no Krievijas puses kompensāciju par zaudējumiem, ko radījis šis incidents.

Krievijas Enerģētikas ministrija paziņojusi, ka tā ir tehniska rakstura problēma, kas nav saistīta ar Krievijas – Baltkrievijas naftas vadu.

Iepriekš Baltkrievijas varasiestādes izteikušas bažas, ka Krievija ar dažādu nodokļu palīdzību sadārdzina naftas un gāzes piegādes. Uz to reaģēja arī Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņojot, ka “Maskava ir kļuvusi bezkaunīga, šādi izgriežot Minskai rokas”.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu