Laiks sapost dārzu un gatavoties vasaras sezonai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JYSK

Straujiem soļiem ir atnācis siltais laiks un nu laiku ar uzviju var pavadīt dārzā vai pie dabas krūts. Lai dabas skaistuma baudīšana noritētu ar komfortu, neaizmirsti par pamatlietām, ar kurām sapost dārzu un nodrošināt bezrūpīgu atpūtu.

Sāc ar krēsliem

Būvējot savu dārza vai pagalma atpūtas zonu, par pamatakmeni liec krēslus. Šogad modē ir vairākas mēbeļu variācijas – pītie krēsli, klasiskie koka krēsli, āra dīvāni un saliekami zviļņi. Nebaidies eksperimentēt un izvēlies dažādu formu un krāsu krēslus.

Foto: JYSK

Pusdienošanai Alfresco modē

Maltītes baudīšana svaigā gaisā jeb alfresco neiztiks bez plaša galda. Šogad izvēlies koka vai pītos galdus, kurus dekorē ar laternām un svečturiem – tādā veidā radīsi romantisku atmosfēru savā pagalmā un vienlaikus tas būs centrālais elements ballīšu laikā.

Foto: JYSK

Aizsegā no svelmes vai lietus

Lietus vai pārmērīgi stipra svelme var sabojāt lielākas ballītes, līgošanu vai dārza svētkus, tāpēc laikus padomā par dārza paviljonu vai nojumi. Ja dārzā vēl nav uzcelta nojume, tad labs palīgs būs saliekamie paviljoni – tos atliks vien uzstādīt ballītes dienā un pēc tam to atkal var noņemt un noglabāt, bet jau atkal uzsliet nākamajos dārza svētkos.

Foto: JYSK

Glābiņam no karstuma

Savukārt, ja pagalmā ballīte nenorisinās, bet spožā saule traucē izbaudīt laiskas svētdienas pusdienas, izveido ēnu ar saulessarga palīdzību. Saulessargu vari izvēlēties galda papildināšanai vai arī ar to ņem līdzi uz pludmali vai ezermalu un baudi ēnu svelmainā dienā.

Foto: JYSK

Dārza skaistumam – dekori un gaismekļi

Tikpat svarīgas lietas dārza izdaiļošanai ir dekori un gaismekļi, kas piešķirs pagalmam noteiktu atmosfēru un padarīs to dzīvīgāku. Dārza un pagalma romantika ir tā atmosfēra vakaros, kad saule ir teju norietējusi un debesīs parādās pirmās redzamās zvaigznes. Izdaiļo dārza centrālo atpūtas zonu un taciņu līdz mājai ar solārajām, kas nav jāpievieno strāvai, bet tās uzlādēs saules gaisma. Tāpat atpūtas zonā izkārto puķupodus ar iecienītākajiem ziediem vai pat garšaugiem.

Foto: JYSK

Atpūtai dabā

Saprotams, ka vasara automātiski nozīmē arī tādas izklaides kā festivālus, pārgājienus un nakšņošanu teltīs. Pārskati savus krājumus un ieplānotās vasaras aktivitātes un sastādi sarakstu ar visu nepieciešamo – sākot no teltīm, beidzot ar guļammaisiem, paklājiem un piknika piederumiem.

Foto: JYSK

 Sadarbībā ar JYSK

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu