Tuvojas kāzu un pludmales sezona. Pieci ieroči, lai nezaudētu cīņā ar lieko svaru!

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: depositphotos.com

Pavisam drīz jau varēsim laiskoties pludmalē un apmeklēt vasaras ballītes, tāpēc ticams, ka vairums no mums jau sākuši dzīvot veselīgāk un sportiskāk. Vai vismaz to plāno, jo kā zinām, labāk vēlāk, nekā nekad. Tomēr, lai uzvarētu ienaidnieku ir jāiepazīst tas kā labākais draugs, tāpēc būtiski ir zināt savus ieročus un klupšanas akmeņus cīņā ar lieko svaru.

1. ierocis: Izvēlies sabalansētu diētu ar maz kilokalorijām

Neatkarīgi no tā, kā vēlies zaudēt svaru, tev jābūt uzmanīgam! Diētai jābūt veselīgai un sabalansētai, t.i.,

ēdienkartē vajadzētu iekļaut visas organismam nepieciešamās uzturvielas, vitamīnus un minerālvielas un maz kilokalorijas!

Tikai tad diēta būs efektīva un dos vēlamos rezultātus – drošu un efektīvu svara samazināšanos.

Visiedarbīgākā patiesība ir tāda, ka, lai zaudētu svaru, mums jāuzņem mazāk kilokaloriju, kā nepieciešams, lai organisms būtu spiests nepieciešamo enerģiju gūt no liekajām tauku rezervēm. Un tieši tas, ka maltītes ir sabalansētas, garantē to, ka organisms papildus enerģiju gūs no liekajiem tauciņiem nevis muskuļu masas, kā tas ir tad, ja ievērojam vienveidīgu un nabadzīgu diētu.

Organisms arī nebūs spiests ieslēgt taupības režīmu un diētu noslēdzot nerausīs visu zaudēto atpakaļ ar uzviju.

Kā lai ēd sabalansēti? Atbilde – piemēram, izmēģini maltītes aizvietotājus "Nutriless"*, kas ir ideāls variants, ja vēlies zaudēt svaru un saglabāt rezultātu (lasi par tiem rakstā zemāk).

2. ierocis:  Apbruņojies ar pacietību

Ņem vērā, ka pat tad, ja ievērosi sabalansētu diētu, organisms nelabprāt atdos tauku rezerves. Tāpēc, zaudējot svaru nepieciešams apbruņoties ar pacietību! 

Visizteiktākā izsalkuma sajūta var būt jūtama pirmajās diētas dienās. Pēc 3 -4 dienām tā mazinās.

Ja izjūtat spēcīgu izsalkumu, remdējiet to izdzerot glāzi ūdens vai apēdot kādu mazkaloriju produktu; labāk izvēlēties dārzeņus, piemēram, gurķus, ziedkāpostus vai burkānus. Cīņa ar lieko svaru bieži tiek zaudēta laika trūkuma un slinkuma dēļ. Iecere samazināt ķermeņa masu tā arī paliek nepiepildīta.

Foto: depositphotos.com

3 ierocis: Iepazīsti daudzos mītus par tievēšanu

Par tievēšanu un veselīgu uzturu sabiedrībā pastāv ļoti daudz mītu, kas neatbilst vienai patiesībai. Kad sāc tievēt un ievērot veselīgu uzturu, ir svarīgi, lai tos pārzini. Piemēram, klasiskākais mīts – nedrīkst ēst vakaros pēc 18:00. Patiesībā nav nozīmes - kad vakariņas tiek ēstas, jo nav tādas ‘maģiskās stundas’, kurai iestājoties, uzņemtās kalorijas tūlīt tiek pārvērstas taukos.

Būtiski ir, kas tiek ēsts un cik daudz, jo kalorijas paliek kalorijas jebkurā dienas laikā. Tāpēc svarīgāk ir izvairīties no ātrajām uzkodām, no pārāk lielas ēdiena porcijas vai alkohola devas noguruma vai slikta garastāvokļa kompensēšanas nolūkos.

Vēlams pavakariņot pāris stundas pirms naktsmiera, lai apēstais netraucētu miegu, un neizgulēšanās neveicinātu pastiprinātu kāri pēc ēdiena nākamajā dienā. Vēl populārs ir mīts, ka dažiem produktiem, piemēram, greipfrūtiem, piemīt taukus dedzinošas īpašības - tie palīdz atbrīvoties no liekajiem kilogramiem. Daži produkti, kas satur kofeīnu, kariju, čili, var īslaicīgi paātrināt vielmaiņu, taču tie neveicinās svara zudumu. Ir novērots, ka, regulāri apēdot pirms katras maltītes pusi greipfrūta, svars varētu samazināties, bet to drīzāk saista ar auglī esošo ūdens koncentrāciju, kas ietekmē maltītē apēstā daudzumu. Nav produktu ar brīnumainām spējām sadedzināt taukus.

4 ierocis: Ievies savas ēšanas noteikumus

  • Nosakiet reālu un veselībai drošu svara samazināšanas mērķi - līdz 1 kg nedēļā.
  • Ievērojiet „veselīga uztura šķīvja” principu, bet pašu šķīvi izvēlieties mazāka izmēra nekā iepriekš.
  • Palieliniet dārzeņu un augļu daudzumu uzturā - apēdiet vismaz 5 porcijas dienā. Viena porcija ir aptuveni jūsu plaukstas lielumā.
  • Dodiet priekšroku ūdenim, nevis kalorijas saturošiem dzērieniem. Varat veikt nelielu eksperimentu - aptuveni mēnesi 30 minūtes pirms katras no trijām galvenajām maltītēm izdzeriet 500 ml ūdens. Dažu pētījumu rezultāti liecina, ka tas varētu samazināt apēstā daudzumu, iespējams, palīdzot atbrīvoties no pāris kilogramiem.
  • Ēdiet lēni, izbaudot ēdienu. Pirms izlemjat par labu papildporcijai vai kādam našķim, nogaidiet 15 - 20 minūtes - aptuveni tik daudz laika vajag, lai jūsu smadzenes saņemtu informāciju par to, vai kuņģis ir piepildīts vai nē.
  • Centieties ēst regulāri. Situācijās, kad nav iespējas ieturēt pilnvērtīgu maltīti, atturieties no ātrajām uzkodām vai konfektēm, lai izvairītos no nevajadzīgas „tukšo kaloriju” uzņemšanas. Labāk izvēlieties kādu no aptiekā nopērkamajiem maltīšu aizvietotājiem, piemēram, Nutriless produktus, kuru sastāvs ir pārdomāts uzturvielu un enerģijas nodrošinājuma ziņā, lai palīdzētu nepalielināt vai pat samazināt svaru.
Foto: depositphotos.com

5. ierocis: Fiziskas aktivitātes

Svara problēmai nav ātra risinājuma! Svara samazināšana un, galvenais, saglabāšana var būt veiksmīga tikai mainot dzīvesveidu - gan uztura, gan fizisko aktivitāšu jomā.

Izvēlies sev atbilstošāko fizisko aktivitāti. Atceries, ka, ja neesi ilgi sportojusi nedrīkst sākt ar strauju fizisko aktivitāšu līmeni – dari to lēnām un regulāri.

Piemēram, fiziska slodze, lietojot tikai Nutriless produktus, ir vēlama, bet nevajag pārspīlēt. Par labu nāks mērenas aktivitātes, piemēram, pastaigas vai nūjošana, bet nav obligāti intensīvi treniņi sporta zālē vai maratons.

*Maltītes aizvietotāji Nutriless – kas tie tādi?

Nutriless – tā ir vesela uztura sistēma svara samazināšanai, vēlamā svara uzturēšanai un kontrolei, izmantojot diētiskus mazkaloriju produktus / maltītes aizvietotājus, kas organismu nodrošina ar visām tam nepieciešamām uzturvielām. Nutriless metode nāk no Skandināvijas, to izstrādājis ārsts-kardiologs Lars Hoije. Nutriless produkti satur šķiedrvielas un olbaltumvielas no sojas pupām (sāta sajūtai), neaizstājamās taukskābes, pilna spektra vitamīnus un minerālvielas. To efektivitāte pierādīta 22 dažādos klīniskajos pētījumos, no kuriem vairums norisinājušies lielāko Skandināvijas valstu universitāšu klīnikās.

Nutriless produktu klāstā ietilpst šādi ļoti zemas kalorāžas produkti, kas īpaši ieteicami svara samazināšanai – melleņu, vaniļas un šokolādes kokteiļi, vistas garšas un dārzeņu garšas krēmzupas. Savukārt svara stabilizēšanai un uzturēšanai piemēroti būs zemas kalorāžas produkti - smūtijs ar meža ogām un dažādu veidu batoniņi. Ar šiem produktiem var aizstāt visas vai tikai dažas maltītes dienā, kombinējot tās ar tradicionāliem mazkaloriju ēdieniem, kā iesaka uztura speciālisti.

Intensīvais Nutriless tievēšanas kurss ieteicams līdz 3 nedēļām, lietojot ļoti zemas kalorāžas produktus. Sievietēm dienā vēlamas 5, bet vīriešiem – 6 ēdienreizes pa vienam Nutriless produktam ik pēc 2,5-3 stundām. Šie produkti ir ērti lietošanā un katrā ēdienreizē cilvēks uzņem precīzi aprēķinātu un sabalansētu uzturvielu daudzumu ar precīzi noteiktām kalorijām. Lietojot ļoti zemas kalorāžas produktus katrā maltītē, organisms saņem aptuveni 600-720kcal dienā. Papildus ir ļoti būtiski lietot pietekamu šķidruma daudzumu.

Latvijas iedzīvotāji Nutriless visizdevīgāk šobrīd var iegādāties

Aktuālāko informāciju par Nutriless produktiem - kur nopērkami, kādas jaunas cenu akcijas un piedāvājumi, ik dienu var atrast lapā vai arī www.nutriless.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu