Zviedrijas "Swedbank" padomes priekšsēdētāja amatam izvirzīts Zviedrijas ekspremjers

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zviedrijas "Swedbank" pieci lielākie akcionāri, kas veido bankas nominācijas komiteju, ierosinājuši "Swedbank" uzraudzības padomes priekšsēdētāja amatā apstiprināt bijušo Zviedrijas premjerministru Jēranu Pēšonu, pirmdien paziņoja "Swedbank".

Šajā nolūkā nominācijas komiteja ierosinājusi padomei sasaukt akcionāru ārkārtas sapulci.

Pēšons bija Zviedrijas premjerministrs no 1996. līdz 2006.gadam, bet no 1994. līdz 1996.gadam viņš bija finanšu ministrs.

Kopš februāra "Swedbank" tikusi pievērsta uzmanība saistībā ar mediju ziņoto, ka caur to plūdušas lielas summas, kam varētu būt saistība ar naudas atmazgāšanu. Zviedrijas sabiedriskās televīzija SVT vēstīja par aizdomām, ka starp Dānijas bankas "Danske Bank" un "Swedbank" Baltijas struktūrvienībām laikā no 2007. līdz 2015.gadam plašā apmērā un sistemātiski notikuši aizdomīgi pārskaitījumi, kuru kopējā summa sasniegusi vismaz 40 miljardus Zviedrijas kronu (3,8 miljardi eiro). Aptuveni 50 klientu skaitā bijušas ārzonas kompānijas un korporatīvie klienti, kas neveic reālu uzņēmējdarbību.

Martā "Swedbank" grupas padome atbrīvoja no amata bankas prezidenti Birgiti Bonnesenu, bet aprīlī atkāpās padomes priekšsēdētājs Larss Idemarks..

Zviedrijas "Swedbank" ir meitasbankas visās trijā Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu