"Latvijas maiznieks" plāno attīstīt eksportu uz Skandināvijas valstīm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Maizes ražotājs "Latvijas maiznieks" šogad plāno sākt realizēt produkciju Skandināvijas valstīs, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Mūsu eksporta attīstības plāni ir diezgan vērienīgi. Šobrīd savu produkciju eksportējam uz vairāk nekā 10 valstīm, un Skandināvija mūsu eksporta plānos ir nākamais stratēģiski svarīgākais reģions. Šo valstu tirgu pētām jau vairākus gadus, un prasības tajā ir ļoti augstas gan kvalitātes, gan apmēru ziņā," teica kompānijas valdes loceklis Māris Daude.

Kompānijā atzina, ka pēdējos deviņos mēnešos "Latvijas maiznieka" pārstāvji ir aktīvi komunicējuši ar vienu no lielākajiem Skandināvijas uzņēmumiem, sarunas noslēdzot ar līguma parakstīšanu. Sāktā sadarbība ļaus "Latvijas maizniekam" būtiski palielināt eksporta rādītājus - plānots, ka šajā gadā "Latvijas maiznieks" Skandināvijas valstīs realizēs vairāk nekā miljonu ciabattu. Pirmais lielais pasūtījums Skandināvijas klientiem tiks izpildīts maija beigās.

Kompānijā arī norādīja, ka tādējādi iepriekšējos gados ieguldītās investīcijas 5,5 miljonu eiro apmērā ražotnes attīstībā un jaunas produktu līnijas izveidošanā vainagojušās panākumiem.

Vienlaikus "Latvijas maiznieka" pārstāvji pavēstīja, ka 2018.gadā kompānijas eksporta apmērs pieauga par 39%.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 2017.gadā "Latvijas maiznieks" strādāja ar 26,186 miljonu eiro apgrozījumu un 469 296 eiro peļņu. Savukārt kompānijas 2018.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

"Latvijas maiznieks" pamatkapitāls ir 895 629 eiro, un tās lielākais īpašnieks ir Igaunijas kompānija "Maral Invest". Uzņēmums ražo dažādu veidu maizi, kā arī konditorejas izstrādājumus. Zināmākie zīmoli ir maizes sērija "Zeltene", "Vita!", "Melnā", "Īstenā rudzu maize", sēklu maizes "Pavasara", "Galda", "Sabile", "Līgatne".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu