Zelenskis devies pirmajā darba vizītē uz Donbasu (7)

TVNET/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Volodimirs Zelenskis Donbasā. 27.maijs, 2019
Volodimirs Zelenskis Donbasā. 27.maijs, 2019 Foto: AP/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis devies pirmajā darba vizītē uz Donbasu, kurā apskatīja Ukrainas armijas pozīcijas divos Luhanskas ciemos, vēsta aģentūra UNIAN. Zelenskis iepriekš izteicies, ka par savu galveno uzdevumu uzskatot karadarbības izbeigšanu Austrumukrainā un esot gatavs likt uz spēles savu amatu.

Zelenskis pirmdien pabija Staņica Luhanskā un Ščastjā. 

Ukrainas prezidents tikās ar Ukrainas kareivjiem un iztaujāja viņus par dzīves apstākļiem, ēdiena kvalitāti, aprīkojumu un citiem praktiskas dabas jautājumiem, norādīts prezidenta biroja oficiālajā mājaslapā.

"Staņica Luhanskā prezidents apmeklēja frontes līnijas pozīcijas, konkrēti novērošanas posteni un zemnīcas. Tuvākās ienaidnieka pozīcijas atrodas 400 metru attālumā," teikts paziņojumā.

Zelenskis iestājies par armijas dzīves apstākļu uzlabošanu.

GALERIJA: Volodimira Zelenska vizīte Donbasā

Nepieciešamība pārtraukt karadarbību valsts austrumos bija viens no pirmajiem jautājumiem, par kuriem Zelenskis runāja pēc inaugurācijas Ukrainas prezidenta amatā šī gada 20.maijā.

"Mūsu galvenais uzdevums ir pārtraukt uguni Donbasā," sacīja Zelenskis. "Man bieži jautāts, uz ko esmu gatavs, lai uguns tiktu pārtraukta? Dīvains jautājums. Uz ko jūs, ukraiņi, esat gatavi jums tuvu cilvēku dzīvības dēļ. Uz ko? Varu apliecināt, ka esmu gatavs uz visu, lai mūsu varoņi vairs nekristu kaujā. Es patiešām nebaidos pieņemt sarežģītus lēmumus. Esmu gatavs zaudēt savu popularitāti, savus reitingus, un, ja būs nepieciešams, es bez vilcināšanās esmu gatavs zaudēt savu amatu, lai tikai iestātos miers."

"Nezaudējot mūsu teritorijas, nekad," viņš piebilda.

Kā jau ziņots, Kremlis atteicies sveikt Zelenski ar stāšanos Ukrainas prezidenta amatā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu