Apturēta Latvijas kazkopības biedrības darbība (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFI

Šķirnes dzīvnieku audzēšanas organizāciju izvērtēšanas komisija ir apturējusi Latvijas kazkopības biedrības darbību, pastāstīja Lauksaimniecības datu centra (LDC) direktora vietniece Erna Galvanovska.

Viņa teica, ka komisija nolēmusi apturēt biedrības darbību, jo tā nebija izpildījusi pagājušā gada 1.novembrī spēkā stājušās Eiropas Savienības (ES) Zootehniskās regulas prasības, kurām atbilstoši šķirnes dzīvnieku audzēšanas organizācijām bija jāpārkārto sava darbība, jāsagatavo un jāiesniedz komisijā dažādi dokumenti, kā arī jāpārstrādā savas dzīvnieku audzēšanas programmas.

"Diemžēl šī biedrība pirmajā kārtā iesniedza tikai programmu un neiesniedza citus nepieciešamos dokumentus. Programma tika izskatīta, bet netika apstiprināta, un biedrībai tika dots mēnesi ilgs termiņš to pārveidot un iesniegt trūkstošos dokumentus. Biedrība līdz šim uz to nav reaģējusi," sacīja Galvanovska.

Viņa skaidroja, ka Latvijas kazkopības biedrībai ir iespēja atjaunot savu darbību, ja tā atbilstoši ES un Latvijas normatīvajos aktos noteiktajām prasībām sagatavo un iesniedz komisijā visus nepieciešamos dokumentus, kā arī ciltsdarba programmu. Ja komisija pēc iesniegto dokumentu izvērtēšanas atzīst tos par atbilstošiem, biedrības darbība tiks atjaunota.

Pēc LDC direktora vietnieces teiktā, nevienas citas šķirnes dzīvnieku audzēšanas organizācijas darbība Latvijā līdz šim nav apturēta neatbilstības dēļ ES Zootehniskās regulas prasībām.

Latvijas Kazkopības biedrības valdes priekšsēdētāja Kristīne Piliena aģentūrai LETA teica, ka visi nepieciešamie dokumenti nav iesniegti savlaicīgi lielā darba apmēra dēļ, ko nebija iespējams paveikt samērā īsajā laikā, kas biedrībai šim nolūkam bija dots.

"Neesam paspējuši to izdarīt, bet strādājam pie tā, un šie dokumenti tiek gatavoti," sacīja Piliena.

Viņa paskaidroja, ka Latvijas kazkopības biedrībai bija jāiesniedz kopumā sešas jaunas dzīvnieku audzēšanas programmas, un neesot bijis arī paraugs, kā to darīt. Tikai maija sākumā no kolēģiem Vācijā un Dānijā izdevies iegūt programmu paraugus. Patlaban dzīvnieku audzēšanas programmas sagatavotas 85% apmērā un drīzumā tiks pabeigtas, lai iesniegtu izskatīšanai Šķirnes dzīvnieku audzēšanas organizāciju izvērtēšanas komisijā.

Latvijas Kazkopības biedrība ir sabiedriska organizācija, kas dibināta 2006.gadā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu