Vācijas un Francijas ārlietu ministri dodas uz Kijevu atbalstīt Zelenski (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas un Francijas ārlietu ministri Heiko Māss un Žans Īvs Ledriāns
Vācijas un Francijas ārlietu ministri Heiko Māss un Žans Īvs Ledriāns Foto: Reuters/AFP/Scanpix

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss paziņojis, ka kopā ar Francijas kolēģi Žanu Īvu Ledriānu dosies uz Ukrainu, lai paustu atbalstu jaunajam valsts prezidentam Volodimiram Zelenskim.

"Cilvēkiem šajā valstī ar jaunā prezidenta ievēlēšanu saistās lielas cerības. Mēs vēlētos paust savu atbalstu prezidentam Zelenskim, lai šīs cerības piepildītos. Lai tas notiktu, ir jāturpina reformas, jo īpaši cīņa pret korupciju," Māsa ceturtdien pirms došanās uz Kijevu teikto citēja Vācijas Ārlietu ministrijas preses dienests.

Māss uzsvēris, ka cilvēkiem Ukrainas austrumos ir nepieciešams miers.

"Dinamika, ko radījušas šīs vēlēšanas, var dot iespēju novērst bezdarbību un īstenot Minskas vienošanās miera plānu," piebildis Vācijas ārlietu ministrs.

Vācija un Francija vēlas palīdzēt to izdarīt, viņš teicis, uzsverot, ka no Krievijas arī tiek prasīta konstruktīva rīcība.

Jau vēstīts, ka Zelenskis nākamnedēļ pirmajā ārvalstu vizītē pēc stāšanās amatā dosies uz Briseli, kur atrodas lielākā daļa Eiropas Savienības institūciju.

Zelenskis savā inaugurācijas runā pagājušajā nedēļā sacīja, ka viņa prioritāte Ukrainas prezidenta amatā būs valsts austrumus plosošā konflikta atrisināšana.

GALERIJA: Volodimira Zelenska pirmā darba vizīte Donbasā

Ukrainas austrumos jau piecus gadus turpinās kaujas starp Ukrainas valdībai lojāliem spēkiem un prokrieviskiem kaujiniekiem.

Konfliktā dzīvību zaudējuši ap 13 tūkstošiem cilvēku, liecina Apvienoto Nāciju Organizācijas aplēses.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu