"Latvijas dzelzceļš" kļuvis par asociācijas "RailNetEurope" pilntiesīgu dalībnieku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens /LETA

VAS "Latvijas dzelzceļš" kļuvis par asociācijas "RailNetEurope'' pilntiesīgu dalībnieku, aģentūru LETA informēja kompānijā.

"Latvijas dzelzceļa" pārstāvji atzīmēja, ka kļūšana par "RailNetEurope'' pilntiesīgu dalībnieku kompānijai ir būtiska, jo atbilstoši Latvijas plāniem pievienoties Ziemeļjūras-Baltijas jūras dzelzceļa kravu pārvadājumu koridoram (RFC8) 2020.gadā "Latvijas dzelzceļam" no 2020.gada 10.novembra būs jānodrošina iespējas veikt dzelzceļa kravu pārvadājumus Ziemeļjūras-Baltijas dzelzceļa kravu koridorā.

"Uzņemšana šajā asociācijā kārtējo reizi apliecina, ka "Latvijas dzelzceļš" tiek uztverts kā ļoti nozīmīgs starptautiskais partneris dzelzceļa nozarē un ieņem būtisku lomu ziemeļu - dienvidu un austrumu - rietumu koridoros. Dalība "RailNetEurope" un jaunais pienākums nodrošināt kravu pārvadājumus RFC8 koridorā "Latvijas dzelzceļam" pavērs vēl plašākas iespējas nostiprināt pozīcijas starptautiskajos tranzīta koridoros. Tas ļaus ne tikai palielināt kravu pārvadājumu apmēru, bet arī piesaistīt ārvalstu kapitālu," teica "Latvijas dzelzceļa" prezidents Edvīns Bērziņš.

"RailNetEurope" ir izveidota 2004.gadā, lai palīdzētu risināt problēmas/izaicinājumus ar kurām saskaras starptautiskā dzelzceļa nozare. Tās galvenais uzdevums ir rast risinājumus problēmām, ar kurām saskaras "RailNetEurope" dalībnieki, kā arī viņu klienti un biznesa partneri. Starp asociācijas uzdevumiem ir operatīvas starptautiskās sadarbības veicināšana dzelzceļa jomā, kā arī atbalsta sniegšana saistībā ar atbilstību Eiropas tiesiskajam regulējumam. Tas nozīmē izstrādāt saskaņotus starptautiskos biznesa procesus, veidnes, rokasgrāmatas un vadlīnijas. Tāpat tās uzdevums ir palīdzēt asociācijas dalībniekiem risināt strauji mainīgās dzelzceļa nozares problēmas Eiropā un veicināt starptautisko dzelzceļa satiksmi.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDZ Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDZ infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDZ apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDZ loģistika".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu