Tuvojoties Ukrainas parlamenta vēlēšanām, Porošenko ievēlēts partijas līdera amatā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas bijušais prezidents Petro Porošenko
Ukrainas bijušais prezidents Petro Porošenko Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas bijušais prezidents Petro Porošenko, kurš pagājušajā mēnesī valsts galvas vēlēšanās zaudēja komiķim Volodimiram Zelenskim, piektdien ievēlēts savas politiskās partijas līdera amatā, vienlaikus eksprezidents un viņa sabiedrotie cenšas atgūt tautas atbalstu, tuvojoties jūlijā gaidāmajām svarīgajām parlamenta vēlēšanām.

Pagājušajā nedēļā partija, kas līdz šim bija pazīstama ar nosaukumu Petro Porošenko solidaritātes bloks, sevi pārdēvēja par partiju "Eiropas solidaritāte".

Piektdien Porošenko tika ievēlēts pārdēvētās partijas līdera amatā.

"Esmu jums ļoti pateicīgs, ka ievēlējāt mani par partijas "Eiropas solidaritāte" vadītāju," pēc balsojuma, kas tika pārraidīts privātā Ukrainas telekanālā, sacīja eksprezidents.

Partiju līdz šim vadīja Kijevas mērs un bijušais profesionālais bokseris Vitālijs Kličko.

"Eiropas solidaritāte" ir Ukrainas vienīgais politiskais spēks, kas spēs turpināt valsts proeiropeisko kursu, sacīja eksprezidents.

Porošenko partija šobrīd dominē parlamentā, kurā ir 450 vietas, tomēr tas var mainīties, jo jaunais prezidents Zelenskis vēlas likumdevēju sapulcē nodrošināt vietas savai partijai "Tautas kalps".

Kā liecina sabiedriskās domas aptaujas, Porošenko partija šobrīd ar 8,8% ir trešajā vietā aiz Zelenska partijas, kurai ir 44%, un promaskaviskās partijas "Opozīcijas platforma", kurai tiek prognozēti 10% balsu.

Ukrainas parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas notiks 21.jūlijā.

Kaut arī Porošenko ievēlēts partijas līdera amatā, tas nebūt nenozīmē, ka viņš kandidēs vēlēšanās.

Porošenko sacīja, ka vienošanās par kandidātiem tiks panākta aptuveni nedēļas laikā, piebilstot, ka valsts ieraudzīs "jaunas sejas".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu