Urbanovičs: Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas "Saskaņai" nebūtu briesmas, bet gan iespēja (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī, kurā pārrunāja politisko partiju redzējumu par turpmāko valdības veidošanas procesu.
Partijas "Saskaņa" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Rīgas pilī, kurā pārrunāja politisko partiju redzējumu par turpmāko valdības veidošanas procesu. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas "Saskaņai" nebūtu briesmas, bet gan pozitīva iespēja, uzskata partijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Urbanovičs.

Partijas valde pirmdien apsprieda situāciju Rīgas domē. "Mēs konstatējām, ka ambīcijas sit augstu vilni, gadiem milzušas nesaticības, neuzticības sēklas sadīgušas, kopš pabīdījusies Nila Ušakova ēna," sacīja Urbanovičs.

Viņš uzskata, ka no partijas izslēgtie Rīgas domes deputāti - Vadims Baraņņiks, Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs - paši sevi nostādīja tādā kā īpašā stāvoklī. Pašlaik var novērot neadekvāta pašnovērtējuma eksplozijas, piebilda Urbanovičs.

Politiķis gan uzskata, ka šī situācijai nāks par labu partijai, jo jebkura skaidrība esot labāka par neskaidrību.

Tāpat "Saskaņas" valdes sēdē apspriesta iespējamā politiskā spēka rīcība, taču publiski Urbanovičs to komentēt nevēlējas.

Šī nav pirmā grūtā situācija, un "Saskaņa" tiks galā arī šoreiz, uzsvēra Urbanovičs. Viņš uzskata, ka līdzšinējā koalīcija Rīgas domē arī turpmāk spēs nodrošināt vairākumu.

Savukārt ārkārtas vēlēšanas būtu pārāk liela dāvana "Saskaņai", lai par to sapņotu, teica politiķis. "Saskaņa" šādu scenāriju nevērtējot kā briesmas, bet gan kā pozitīvu iespēju.

LETA jau vēstīja, ka pēc jauna Rīgas mēra Daiņa Turlā ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri, kuri piektdien izslēgti arī no partijas kopumā.

Šie politiķi paziņojuši par jaunas frakcijas izveidošanu, ko nosaukuši par "Neatkarīgo deputātu frakciju". Domnieki norādījuši, ka šī frakcijas gatava sadarboties ar visiem domē ievēlētajiem deputātiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu