"Volkswagen" pārtrauc partnerību ar pašbraucošo automobiļu tehnoloģiju jaunuzņēmumu "Aurora"

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Volkswagen logotips
Volkswagen logotips Foto: MICHAEL SOHN/TT NYHETSBYRÅN

Vācijas autobūves uzņēmums "Volkswagen" otrdien paziņoja, ka pārtrauc partnerību ar ASV pašbraucošo automobiļu tehnoloģiju jaunuzņēmumu "Aurora Innovation", lai vairāk koncentrētos uz sadarbības paplašināšanu ar ASV autoražotāju "Ford".

"Aktivitātes mūsu partnerības ietvaros ir pārtrauktas," norādīja "Volkswagen" preses pārstāvis, apstiprinot iepriekš laikrakstā "Financial Times" publiskoto informāciju.

Viņš piebilda, ka plāni sadarbībai ar "Ford" uzrāda labu progresu.

"Financial Times" iepriekš vēstīja, ka "Volkswagen" plāno sadarboties ar "Ford" pašbraucošo automobiļu tehnoloģiju struktūrvienību "Argo AI". Vienošanās šajā jautājumu varētu tikt paziņota dažu nākamo nedēļu laikā.

"Volkswagen" un "Ford" jau janvārī paziņoja, ka vienojušies par alianses izveidi, lai no 2022.gada kopīgi ražotu komerciālos transportlīdzekļus un pikapus, tādējādi cenšoties samazināt izdevumus.

Tāpat abi uzņēmumi tajā laikā pavēstīja, ka aplūkos iespējas sadarboties autonomās vadības tehnoloģiju jomā.

"Aurora" dibinājuši bijušie "Google", "Tesla" un "Uber" darbinieki, un kompānija izstrādā tehnoloģijas pašbraucošiem automobiļiem, taču automašīnu ražošanu atstāj citu uzņēmumu uzdevumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu