Navaļnijam draud arests uz 30 dienām (20)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien Maskavā aizturētais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs tiek apsūdzēts nesankcionēta gājiena rīkošanā - viņam draud arests uz 30 diennaktīm. Navaļnijs gan uzsver, ka viņš gājienā tikai piedalījies, bet nav to organizējis, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Kā ziņots, Krievijas policija trešdien Maskavā gājiena laikā žurnālista Ivana Golunova atbalstam aizturējusi vairāk nekā 400 cilvēkus. Starp aizturētajiem ir arī Navaļnijs, kā arī vairāki Krievijas un ārvalstu mediju žurnālisti.

“Cik mērķtiecīgi šoreiz viss. Teica, ka es esot organizējis nelikumīgu gājienu. Izņemiet jostu un apavu auklas, atdodiet telefonu un – uz kameru. Nu labi. Toties es šodien biju starp godīgiem cilvēkiem un pats biju godīgs cilvēks,” pēc aizturēšanas Navaļins raksta tviterī.

Navaļniju aizturēja jau pašā gājiena sākumā.

Viņa preses pārstāvji apstiprina, ka Navaļniju apsūdz atkārtotā mītiņa organizēšanas noteikumu pārkāpšanā.

Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša uzsver, ka Navaļnijs nav piedalījies trešdienas pasākuma rīkošanā.

“Šodienas masveida aizturēšanas tikai izskatās bezjēdzīgas. Jēga ir – vara ir ļoti nobijusies no fantastiskās un vienprātīgās solidaritātes demonstrēšanas Golunova lietā. Tāpēc viņiem ir svarīgi sagraut kopīgo solidaritāti. bet pēc tam iebiedēt un iesēdināt tos, kas neatkāpjas," tviterī raksta Navaļnijs.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu