Igaunijas lidsabiedrība "Nordica" rudenī slēgs piecus nerentablus maršrutus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Igaunijas nacionālā lidsabiedrība "Nordica" piektdien paziņojusi par gaidāmo reorganizāciju, kuras gaitā oktobra beigās paredzēts slēgt piecus nerentablus maršrutus no Tallinas uz Kijevu, Kopenhāgenu, Tronheimu, Viļņu un Vīni, līdz uzlabosies konkurences situācija.

Turpināsies lidojumi no Tallinas uz Briseli, Stokholmu un Varšavu, ko no 1.jūlija apkalpos Polijas nacionālā aviokompānija LOT.

Vienlaikus "Nordica" un LOT parakstījušas atjaunotu sadarbības līgumu, kas paredz, ka Polijas lidsabiedrība pārņems no "Nordica" biļešu pārdošanu un klientu apkalpošanu, bet "Nordica" turpmāk koncentrēsies vienīgi uz reisu nodrošināšanu.

Kā norādījusi "Nordica" valdes locekle Kristi Ojakēra, runa ir par biznesa risinājumu, ko noteikusi turpmāko perspektīvu izvērtēšana. Pēc viņas teiktā, lidsabiedrībai "ir saistības attiecībā uz uzņēmuma ienesīgumu un stabilitāti".

"Asā konkurence un pārliecīgs vietu piedāvājums Tallinas maršrutos neļauj mums šobrīd strādāt ar peļņu. Lai saglabātu spēju un gatavību nākotnē sniegt vajadzīgo reģionālo gaisa satiksmes piedāvājumu, "Nordica" turpinās lidojumu pakalpojumus, savukārt LOT nodarbosies ar maršrutiem un biļešu tirdzniecību, uzņemoties komerciālo risku," skaidrojusi Ojakēra.

"Līdz šim brīdim "Nordica" pati atbildēja par komercrisku visos Tallinas maršrutos un vienlaikus sniedza lidojumu pakalpojumus, bet ārējos tirgos mēs jau gadiem ilgi darbojamies kā tiešais lidojumu pakalpojumu sniedzējs, komercrisku atstājot pārdevēju ziņā. Tagad mēs šo modeli ieviesīsim visos tirgos," viņa piebildusi.

Kopējais "Nordica" reisu skaits un personāla apjoms netiks samazināts. Vienlaikus Igaunijas lidsabiedrība, kas līdz šim izmantojusi LOT biļešu pārdošanas sistēmu, sāks veidot pati savu tirdzniecības platformu, lai nākotnē būtu gatava neatkarīgai biļešu tirdzniecībai.

Ojakēra uzsvērusi, ka šobrīd no Tallinas ir tik daudz jaunu maršrutu un lidošanas iespēju, ka situācija šai ziņā ir labāka nekā jebkad. "Pašreizējā lidojumu grafikā Tallinas lidostai ir 37 tiešie maršruti. "Nordica" kā vietējā lidsabiedrība neapšaubāmi ir devusi ieguldījumu tirgus paplašināšanā, radot nopietnu konkurenci ārvalstu aviokompānijām," viņa norādījusi.

Paredzētie pārkārtojumi visvairāk ietekmēs pasažierus, kuri no Tallinas gribētu lidot uz Tronheimu, jo no 26.oktobra šo maršrutu vairs neapkalpos neviena lidsabiedrība, bet pārējos četrus maršrutus pārņems citas kompānijas.

2015.gadā dibinātā "Nordic Aviation Group", kas strādā ar zīmolu "Nordica", izaugusi par lielāko Igaunijas lidsabiedrību. Kopš 2016.gada tā sadarbojas ar "LOT Polish Airlines".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu