Audi iepazīstina ar atjaunoto Audi Q7

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Atjaunotais Audi Q7
Atjaunotais Audi Q7 Foto: Audi

Līdz ar atjaunināšanu Audi Q7 piedzīvojis ievērojamas vizuālas un tehniskas izmaiņas, tai skaitā lielajam SUV tagad ir jaunais Q modeļu saimes dizains un plašāks salons.

Jauns dizains

Priekšpusē galvenais dizaina elements ir lielais astoņstūra formas singleframe radiatora režģis, kas kopā ar jauniem lukturiem mašīnai piešķir spēcīgu izskatu. Sānos sliekšņu dizains pasvītro SUV klīrensu, bet aizmugurē redzamākie jaunumi ir lukturu blokos.

Uz šosejas un bezceļos

Atjauninātais Audi Q7 ir ieguvis pilnveidotu balstiekārtu ar visu riteņu stūrēšanas sistēmu, opcionāli pieejamu elektromehānisku aktīvo šķērstabilizācijas sistēmu, kas novērš pārlieku virsbūves sasvēršanos pagriezienos, bet septiņvietīgais Q7 jau standartā apgādāts ar adaptīvo pneimatisko balstiekārtu, kuras uzdevums ir gādāt ar līganu braukšanu tālos ceļojumos un par atbilstošu klīrensu, dodoties bezceļos.

Foto: Audi

Daļējā hibrīda tehnoloģija

Visi Audi Q7 dzinēji ir savienoti ar astoņu pārnesumu tiptronic pārnesumkārbu un pastāvīgo visu riteņu piedziņu. Izvēlei būs pieejami divi dīzeļdzinēji. Neilgi pēc nonākšanas tirgū – septembrī – modeļu klāstam pievienosies arī benzīna dzinējs, kam sekos plug-in hibrīda modelis. Daļējā hibrīda tehnoloģija visos dzinējos ir standarts.

Foto: Audi

Salons

Q7 pieejams gan ar piecām, gan septiņām sēdvietām. Salīdzinot ar līdzšinējo modeli, lielā SUV garums palielinājies par 11 milimetriem līdz 5,06 metriem. Tas ir 1,9 metru plats un 1,7 metru augsts. Atkarībā no aizmugurējo sēdekļu atzveltņu pozīcijas piecu sēdvietu versijas bagāžas nodalījuma tilpums ir 865 līdz 2050 litri (ar nolaistiem sēdekļiem).

Foto: Audi

Automobiļa interjerā dominējošais elements ir digitālais vadības koncepts, kas ietver divus skārienekrānus priekšējā paneļa centrālajā daļā. Papildu aprīkojumā iespējams pasūtīt apgaismojumu, kas izgaismo interjeru tumsā, izceļot salona kontūras. Papildaprīkojumā tiek piedāvāta arī četru zonu automātiskā gaisa kondicionēšanas sistēma, funkcija klusai durvju aizvēršanai, Bang & Olufsen 3D Advanced skaņas sistēma un gaisa kvalitātes kontrole ar aromatizētāju un jonizētāju. Tāpat ir iespēja izvēlēties sēdekļus ar plašām regulēšanas funkcijām, kā arī S modeļa sporta sēdekļus, un abi šie varianti pieejami ar klimata kontroli un masāžas funkciju.

Foto: Audi

Audi connect un palīgsistēmas

Multimediju sistēma MMI Navigation plus braucējiem piedāvā LTE Advanced tehnoloģiju, Wi-Fi tīklājs, balss kontroles opciju un citas Audi connect iespējas, tai skaitā satiksmes informāciju un tiešsaistes navigāciju ar Google Earth. Mākonī bāzētais Amazon balss kontroles pakalpojums Alexa, kas integrēts MMI operētājsistēmā, arī ir jaunums. Tas pats attiecas uz Car-to-X pakalpojumu luksoforu informācijai, kas pakāpeniski tiek ieviests atsevišķās Eiropas pilsētās. Starpsavienojums ar pilsētas infrastruktūru ļauj automobilim caur serveri saņemt informāciju no centrālā luksoforu datora, nodrošinot iespēju autovadītājam izvēlēties ātrumu, lai pielāgotos nākamajam zaļās gaismas posmam. 

Atjauninātais Audi Q7 Eiropas un Latvijas tirgū nonāks septembra vidū.

Foto: Audi
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu