Peteram pasniedz Atzinības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu ārlietu dienesta attīstībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Peters
Jānis Peters Foto: Lauris Vīksne

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) šodien pasniedzis Ārlietu ministrijas (ĀM) Atzinības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu un godprātīgu un profesionālu darba pienākumu veikšanu dzejniekam, bijušajam Latvijas vēstniekam Krievijā Jānim Peteram.

Ministrijā norādīja, ka pēc neatkarības atgūšanas 1991.gadā Peters bija pirmais Latvijas valdības pilnvarotais pārstāvis Krievijas Padomju Federatīvā Sociālistiskā Republikā, savukārt no 1992. līdz 1997.gadam - ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Krievijā. Peters sniedza lielu ieguldījumu Latvijas vēstniecības Krievijā statusa atjaunošanā un darbības organizēšanā, uzsvēra ministrijā.

Petera pilnvaru laikā tika sagatavots un parakstīts līgums par Krievijas Bruņoto spēku izvešanu no Latvijas teritorijas, kā arī vairāki citi Latvijas un Krievijas divpusējie līgumi. Peters arī veicināja latvisko tradīciju saglabāšanu Krievijas latviešu vidū, atklājot vēstniecības svētdienas skolu Maskavā, kā arī organizējot kultūras pasākumus un daiļrades vakarus. Tika atbalstīta Latviešu biedrības Maskavā un kora darbība, kā arī vēstniecības teritorijā tika uzcelta baznīca, skaidroja ministrijā.

Šogad Latvijas ārlietu dienests atzīmē 100.gadadienu kopš ārlietu dienesta izveides. ĀM Atzinības raksts tiek pasniegts, sveicot dzejnieku un bijušo ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku 80 gadu jubilejā, kas būs 30.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu