Neparastā māja: Valdgales vējdzirnavu tornis, kas pielāgots dzīvošanai (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: city24.lv

Celtne ir 19. gs. Valdgales muižas kompleksa dzirnavas, kas 2000. gadā paglābtas no posta un tām dota otra dzīvība. Saimnieka entuziasms un apņēmība bruģējusi ceļu ēkas atdzimšanai un tā pilnībā rekonstruēta, lai pildītu dzīvojamas būves funkciju. Nu šis neparastais īpašums ir nonācis nekustamo īpašumu tirgū. 

"Objekts ar fantastisku lauku tūrisma un biznesa potenciālu - personībai ar dzirkstošu enerģiju un ideju", pauž Valdgales vējdzirnavu torņa pārdevēji. Vējdzirnavu torni pavisam Talsu novada Valdgales pagastā pašlaik iespējams iegādāties par 255 000 eiro. 

Foto: city24.lv

Rekonstrukcijas laikā veikti visaptveroši atjaunošanas darbi, saglabājot kultūras pieminekļa izskatu: laukakmeņu mūris, visas sijas un orģinālie stāvi ir atjaunoti, pievienojot jaunus, inženiertehniskos risinājumus. Jumta vietā ir uzcelts torņa turpinājums no metāla loksnēm un dubulta koka pārseguma, kas veido 360 grādu balkonu visapkārt tornim.  

Foto: city24.lv

Īpašnieks parūpējies, lai tiktu ievilkta vietējā kanalizācija un ūdensapgāde. Iekšpusē mūra sienu auru ar siltākām sajūtām bagātina koka apdare un mēbelējums, antīkajam stilam pieskaņotas tekstīlijas un aksesuāri.  

Foto: city24.lv

Īpašums tiek pārdots ar visām mēbelēm un interjera priekšmetiem - dzīvi ekskluzīvos apartamentos iespējams uzsākt uzreiz. Tornī ir izbūvēti seši stāvi - 1. un 2. stāvā atrodas romantiskā stilā iekārtotas plašas dzīvojamās istabas, bet 3. stāvā - virtuve un tualete. Savukārt trīs augšējos stāvus veido guļamistabas ar pasakainu skatu uz apkārtējo zemesgabalu. Kopējā iekštelpu platība ir 266 kvadrātmetri, bet zemes platība - 1,16 hektāri. Torņa augstums - 20 metri. 

Foto: city24.lv
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu