Floida Meivezera automobiļu TOP10

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Wikipedia/Alexandre Prévot. AFP/ScanPix, TVNET kolāža

Par to, ka kādreizējais profesionālais bokseris Floids Meivezers ir turīgs, šaubu nav. Atliek vien ielūkoties viņa garāžā.

Meivezera bagātība caurmērā tiek lēsta nedaudz vairāk kā pusmiljarda ASV dolāru apmērā, taču ir avoti, kas min augstākas summas - intervālu starp 700 miljoniem un pat 1 miljardu dolāru. Lai gan precīzas informācijas par to, cik vērti ir boksera īpašumi, nav, autoparks viņa finansiālo stāvokli ataino itin labi. Autoparku veido planētas labākie, karstākie auto un, lūk, desmit iekārojamākos no tiem uzskaitījusi tīmekļa vietne Drivetribe.com.

1. Bugatti Chiron

Chiron ir jaunākais Bugatti masveida modelis. Tas attīsta 1500 zirgspēkus un ļauj traukties ar 420 kilometriem stundā jeb sasniegt robežu, kad nostrādā ātruma ierobežotājs. Kāds ir patiesais auto maksimālais ātrums, vēl nav zināms, taču cena ir vismaz 2,5 miljoni eiro. Bez Chiron Meivezera garāžā ir arī divi Veyron.

Foto: Publicitātes foto

2. Koenigsegg CCXR Trevita

Šis auto ir modeļa CCXR īpaša modifikācija, kas izlaista vien divos eksemplāros. Auto bāze ir modelis CCX, taču tā dzinējs pielāgots darbināšanai ar etanolu. Ja 4,7 litru V8 motoru baro ar tīru etanolu, jauda pārsniedz 1000 zirgspēkus, bet maksimālais ātrums sniedzas aiz 400 km/h atzīmes.

Foto: Publicitātes foto

3. Mercedes-Benz SLR McLaren

Kā jau liecina nosaukums, šis automobilis ir Mercedes-Benz un McLaren kopdarbs, kas tika apgādāts ar 5,4 litru V8 kompresordzinēju un attīsta vairāk nekā 600 zirgspēkus. Lai gan šiem auto par dabisko uzskatāma sudraba krāsa, Meivezera automobilis ir oranžā krāsā.

Foto: Publicitātes foto

4. Rolls-Royce Phantom

Karaliskākais no automobiļiem. Klasika, kas liekus komentārus neprasa. Pie tam Meivezera garāžā ir veseli seši Phantom.

Foto: Ingars Tenis, TVNET

5. Lamborghini Murcielago

Šim Lamborghini modelim drīz apritēs 20. Savu Murcielago Meivezers iegādājās gadsimta sākumā par pusmiljonu dolāru skaidrā naudā, raksta Drivetribe.com. Mūsdienās tā vērtība nevarētu būt diži kritusies, jo Murcielago labā tehniskā kārtībā ir reti sastopama parādība.

Foto: Wikipedia/Alexandre Prévot

6. Ferrari Enzo

Šis ir Ferrari dibinātāja Enco Ferari vārdā nosaukts auto ar 660 zirgspēku V12 motoru aiz pilota muguras. Kopā itāļi uzbūvēja tikai 400 šā modeļa eksemplārus.

Foto: Wikipedia/Axion23

7. Ferrari LaFerrari Aperta

Vēl viens Ferrari Meivezera kolekcijā. Vaļējo LaFerrari Maranello kompānija saražoja 499 eksemplāros.

Foto: Publicitātes foto

8. Aston Martin One-77

Šis ir viens no retākajiem Aston Martin modeļiem. Tas saražots vien 77 eksemplāros un ir apgādāts ar 7,3 litru V12 atmosfērisko motoru, kurš attīsta 761 ZS.

Foto: Publicitātes foto

9. Mercedes-Benz S-Class (W140)

Viens no interesantākajiem automobiļiem boksera kolekcijā, acīmredzot, ir vairāk sentimentāla vērtība nekā izrādīšanās līdzeklis, jo Meivezers to paturējis kopš iegādāšanās 1996.gadā.

Foto: Publicitātes foto

10. Pagani Huayra

Auto pasaulē labi zināms vārds ir Horacio Pagani. Itāļu uzņēmējs ražo ekstravagantus un ļoti ātrus superauto, kāds ir arī Pagani Huayra. Šim spēkratam dzinēju piegādā AMG un tas ir V12 motors ar 700 zirgspēkiem.

Foto: Pagani
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu