"Deutsche Bank" likvidēs 18 tūkstošus darba vietu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Vācijas lielākā banka "Deutsche Bank" svētdien paziņojusi par radikālu restrukturizāciju, kas paredz apmēram 18 tūkstošu darba vietu likvidāciju.

Līdz 2022.gadam bankas darbinieku skaitam jāatbilst 74 tūkstošiem pilna laika darba vietu, kas nozīmē likvidēt apmēram 20% pašreizējo darba vietu.

Pēc bankas padomes sēdes tika paziņots par plašu restrukturizācijas plānu, kas varētu izmaksāt 7,4 miljardus eiro.

Pirms desmit gadiem "Deutsche Bank" smagi cieta pasaules finanšu krīzē, un kopš tā laika cenšas uzlabot finanšu rādītājus laikā, kad bankām pēc krīzes noteikti jauni drošības pasākumi. Tāpat banka samaksājusi milzīgas summas naudas sodos ASV par finanšu krīzes laikā veiktajām darbībām.

Bankas vadītājs Kristians Zēvings amatā tika iecelts pērn aprīlī pēc tam, kad "Deutsche Bank" trīs gadus pēc kārtas bija strādājusi ar zaudējumiem. Viņam dotais uzdevums ir aktivizēt bankas restrukturizāciju.

Svētdien darbiniekiem nosūtītā ziņojumā viņš norādīja, ka restrukturizācija ir "tikai un vienīgi mūsu bankas pārveide pašos tās pamatos" un darba vietu likvidācija ir nepieciešama "mūsu bankas ilgtermiņa interesēs".

"Mēs veidojam banku, kas būs pelnošāka, vienkāršāka, inovatīvāka un elastīgāka. Mēs atkal savas darbības centrā noliekam savus klientus, un galu galā vēlamies atkal sniegt peļņu saviem akcionāriem," paziņoja Zēvings.

"Deutsche Bank" zaudējumus nesošais korporatīvo klientu un investīciju bankas atzars tiks reorganizēts, un jau piektdien tika paziņots par tā vadītāja Gērta Ričija atkāpšanos no amata.

Svētdien banka paziņoja, ka pārtrauks investīciju atzara akciju tirdzniecības biznesu, lai uzlabotu rentabilitāti, bet darba vietu likvidācija skars arī Ņujorkā un Londonā strādājošos.

Tāpat bankas iekšienē tiks izveidota tā dēvētā sliktā banka, kurai tiks nodoti riskantie aktīvi 74 miljardu eiro vērtībā.

"Deutsche Bank", kuras galvenā mītne ir Frankfurtē pie Mainas, februārī paziņoja, ka pērn strādājusi ar 267 miljonu eiro tīro peļņu salīdzinājumā ar 751 miljona eiro zaudējumiem pirms gada, tādējādi banka guvusi pirmo gada peļņu pēdējos četros gados.

Svētdien banka paziņoja, ka zaudējumi pirms nodokļiem šā gada otrajā ceturksnī sasniegs 500 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu