"Alstom" un "Bombardier" Brazīlijā noteikti lieli naudassodi par dalību kartelī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Brazīlijas konkurences uzraugs pirmdien Francijas mašīnbūves uzņēmumam "Alstom", Kanādas vilcienu un lidmašīnu ražotājam "Bombardier" un vēl deviņām citām kompānijām piesprieda 535 miljonu reālu (125 miljonu eiro) naudassodus par pretlikumīgu vienošanos panākšanu konkursos, lai būvētu metro līnijas un piepilsētas vilcienus.

Brazīlijas Administratīvā ekonomikas aizsardzības padome (CADE) norāda, ka šie uzņēmumi piedalījušies kartelī, kas kropļojis vismaz 26 konkursus periodā no 1999. gada līdz 2013. gadam četros Brazīlijas štatos.

Šo uzņēmumu mērķis bijis sadalīt tirgu, fiksēt cenas un pielāgot sev vēlamus apstākļu attiecībā uz kompāniju piedalīšanos konkursos, skaidro CADE.

Noteiktie naudassodi ietver 515,6 miljonus reālu, kā arī 19,5 miljonus reālu, kas piemēroti 42 vadītājiem.

"Alstom", kas tiek uzskatīts par vienu no šā karteļa vadītājiem, liegts uz pieciem gadiem piedalīties jebkādos konkursos attiecībā uz Brazīlijas dzelzceļa nozari.

Tāpat "Alstom" un "Bombardier" liegts šajā periodā saņemt valsts subsīdijas vai nodokļu atlaides.

Šajā kartelī piedalījies arī Vācijas rūpniecības gigants "Siemens", taču uzņēmums spējis izvairīties no naudassoda, pateicoties sadarbībai ar Brazīlijas varasiestādēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu