Tautas šaha kaujas un domugraudu zibšņi Lampas festivālā

Šahs un mats: Miķelis Vingris LAMPĀ
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Miķelis Vingris festivālā "Lampa"
Foto: Miķelis Vingris festivālā "Lampa" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sarunu festivālā Lampa Uzzibsnī skatuvē TVNET sakustināja publiku, piedāvājot šaha spēli neparastā formātā. Pēc dinamiskas sarunas par šaha lomu cilvēka domāšanā Miķelis Vingris spēlēja ātrā šaha spēļu sēriju ar "izaicinātājiem" - cilvēkiem no publikas! Miķelis ir desmit gadu vecs un jau trešais labākais pasaulē ātrajā šahā savā vecuma grupā. Viņam LAMPĀ pretī stājās gan pieaugušie, gan bērni.

Par šahu un tā ietekmi uz domāšanu, krāpšanās mēģinājumiem, centieniem ietekmēt oponentu, mākslīgo intelektu un profesionālo šahistu ikdienas noslēpumiem - tikpat kolorīta kā spēļu sērija bija arī saruna par šahu. Diskusijā piedalījās Latvijas šaha entuziasti un profesionāļi - Edurio dibinātājs Ernests Jenavs, IT drošības eksperts Kirils Solovjovs, režisors Jānis Vingris un šaha lielmeistare Dana Reizniece-Ozola, kas arī ļāvās "izaicināties" līdzās Miķelim ātrajā šahā. 

Kāds Lampas skatītājs rezumēja: "Iespējams, aizraujošākā saruna par šahu manā dzīvē, par spēļu sēriju nemaz nerunājot... trilleris..."

Tagad šis notikums pieejams arī TVNET skatītājiem video formātā, speciālizlaidumā -  “Šahs un mats: Miķelis Vingris LAMPĀ".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu