Tunisija no grimstošas laivas izglābj 71 migrantu (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Tunisijas varas iestādes ir izglābušas 71 migrantu, kad viņu laiva sāka grimt Vidusjūrā pēc došanās ceļā no Lībijas uz Itāliju, otrdien paziņoja Nacionālā gvarde.

Glābšanas operācija notika pirmdienas vakarā dažas dienas pēc tam, kad Vidusjūrā apgāzās cita laiva ar vairāk nekā 80 migrantiem, kas arī no Lībijas mēģināja nokļūt Itālijā.

Tunisijas Nacionālās gvardes preses sekretārs Husems Edins Džebali sacīja, ka laiva bija izgājusi jūrā no Lībijas pilsētas Zuvaras, kas atrodas uz rietumiem no Tripoles. Laivā radās sūce, kad tā tuvojās Tunisijai piederošajām Kerkennas salām.

Glābēji nogādāja krastā visus laivas pasažierus – pavisam 71 cilvēku, tai skaitā 37 Bangladešas, astoņus Marokas, astoņus Ēģiptes, septiņus Alžīrijas, četrus Sudānas, divus Čadas un vienu Tunisijas pilsoni. Viņi visi ir sveiki un veseli, piebilda Džebali.

Tunisijas piekrastē pēdējās nedēļās ir izglābti desmitiem migrantu, kas no Lībijas pa Vidusjūru mēģināja sasniegt Itāliju.

Daudzi citi tomēr ir noslīkuši vai pazuduši bez vēsts, tai skaitā pasažieri pagājušonedēļ no Zuvaras izbraukušā laivā, kas apgāzās dažas stundas pēc iziešanas jūrā.

Tunisijas varas iestādes līdz šim ir atradušas 16 šīs laivas pasažieru līķus, bet viens no izdzīvojušajiem sacīja, ka laivā bijuši 86 cilvēki.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu