Bezazbesta šīferis Eternit: vizuāli estētisks un ilgmūžīgs jumta segums

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ikviens ēkas īpašnieks vēlas, lai tās jumts būtu drošs, uzticams un vizuāli pievilcīgs. Jumts ir ēkas pamanāmākā daļa, kas izceļ un akcentē ēkas stilu. Bezazbesta šīferis ETERNIT jeb cementa viļņotās loksnes ir Latvijā jau labi pazīstams un tradicionāls jumta segums, kas savas ekspluatācijas īpašības Latvijas klimatiskajos apstākļos ir pierādījis – gan būvējot jaunas ēkas, gan renovējot jau esošās.

Tas ir universāls jumta segums, kas vienlīdz labi piemērots ikvienai ēkai: privātmājām, nojumēm, šķūnīšiem, daudzdzīvokļu, lauksaimniecības, ražošanas un saimniecības ēkām. Kādas tad ir ETERNIT bezazbesta šīfera jumta seguma svarīgākās priekšrocības?

  • KLUSS

Viļņotajām šķiedru cementa loksnēm ETERNIT piemīt laba skaņas izolācija. Šis jumta segums labi slāpē negaisa, lietus un krusas radītos trokšņus, tāpēc atrodoties mājās lietus vai krusas laikā, nokrišņu sišanos pret jumtu nedzirdēsiet! Kluss jumts nozīmē arī to, ka gan cilvēki, gan dzīvnieki piedzīvos mazāku, trokšņu izraisītu stresu.

  • 2 PROFILI DAŽĀDOS IZMĒROS

Latvijas tirgū loksnes pieejams piecu (P75 tipa) un astoņu (CB40) viļņu profilos ar jau rūpnieciski nogrieztiem stūriem – pilnībā gatavas montāžai. Iespējams izvēlēties profilu, kas visvairāk piestāv attiecīgās ēkas arhitektūras stilam. Īsākās 5 viļņu loksnes (GOTIKA un VILLA) ir piemērotas privātmāju un citiem neliela izmēra jumtiem. Savukārt, garākās 8 viļņu loksnes (KLASIKA, AGRO L, AGRO XL) būs piemērotas lielu ēku jumtiem, kā, piemēram, daudzdzīvokļu ēkām, skolām, noliktavām, ražošanas un saimniecības ēkām. Ļoti pieprasīts šie jumta segumi ir arī lauksaimniecības sektora jumtiem, kur loksnes visbiežāk tiek papildinātas ar caurspīdīgajām loksnēm. Lai darbs uz jumta būtu drošs, ETERNIT 8 viļņu loksnes tiek ražotas ar īpašu drošības tehnoloģiju “Safety Strips” jeb īpašām drošības lentēm. Tās ļauj drošāk un ātrāk montēt jumta loksnes un veikt jumta apkopes darbus.

  • 8 KRĀSAS

ETERNIT viļņoto lokšņu krāsošanai tiek izmantota speciāla difūzijas krāsa, kas ļauj jumtam elpot. Plašā krāsu gamma nodrošina iespēju savstarpēji saskaņot visus ēkas elementus, tādējādi veidojot vienotu ēkas vizuālo tēlu un tās harmonisku iekļaušanos apkārtējā vidē.

Foto: Publicitātes foto
  • ĀTRA un VIENKĀRŠA MONTĀŽA

Viļņoto lokšņu montāžai nav nepieciešami speciāli darbarīki un specifiskas zināšanas. Visas loksnes izgatavotas tā, lai to uzlikšana būtu ērta un tiktu samazinātas montāžas izmaksas. Labs un kvalitatīvi ieklāts jumts parasti kalpo krietni ilgāk, kā norāda ražotājs! Jumts netiek pirkts katru dienu. Tāpēc vienalga vai jumta montāža tiek veikta pašu spēkiem vai to dara profesionāļi ar pieredzi, galvenais ievērot ražotāju gadiem pārbaudītus un ieteiktus montāžas standartus!

  • UZTICAMA KVALITĀTE ar 30 GADU GARANTIJU

ETERNIT viļņotajām loksnēm tiek piešķirta 30 gadu garantija, protams, ja jumts uzklāt ievērojot visus montāžas norādījumus. Ņemot vērā ilgo garantijas laiku, no pieredzes nākas secināt, ka pirkšanas dokumenti mēdz pazust vai daudzu gadu garumā arī izbalēt. Bet, ja ēkas saimniekam jumta kalpošanas laikā sāk likties, ka ar uzklāto jumtu kaut kas nav īsti kārtībā - bez tiem neiztikt. Lai ēkas saimniekam arī pēc daudziem gadiem būtu šie dokumenti pieejami, uzņēmums “ETERNIT BALTIC” radījis iespēju tos reģistrēt uzņēmuma datubāzē šeit. Jāaizpilda speciāla forma, klāt pievienojot pirkuma dokumenta fotoattēlu. Pēc piecām darba dienām tiek saņemts apstiprinājums par datu saņemšanu un turpmāk tie tiek glabāti uzņēmuma datubāzē. Un viss – par papīra dokumentiem var aizmirst!

  • EKOLOĢISKS

ETERNIT viļņoto lokšņu ražošanā tiek izmantotas dabīgas izejvielas un ražošanas laikā vidē netiek izdalītas kaitīgas vielas. Uzņēmumam “Eternit Baltic” ir piešķirts arī vides nozīmības apliecinājuma sertifikāts ISO 14 001.

  • UGUNSDROŠS

Eternit šķiedru cementa viļņotajām loksnēm ir piešķirta augstas klases ugunsdrošība.

  • ĶĪMISKI IZTURĪGS

Cementa viļņoto lokšņu sastāvs garantē to, ka tās neietekmē pelējums, baktērijas, kaitēkļi, skābes, sārmi un citas ķīmiskas vielas. ETERNIT viļņotās loksnes rada optimālu vidi ēkās, kur jāievēro specifiskas prasības – dzīvnieku fermām un dažāda tipa produktu uzglabāšanas noliktavām.

  • NOTURĪBA PRET LAIKAPSTĀKĻIEM

ETERNIT bezazbesta šīfera loksnes spēj izturēt stipras lietusgāzes, vēja slodzi, krusu un spēcīgu salu. Kā arī zem mērena svara sniega kaudzes, bezazbesta šīfera jumts zem tās svara neizlieksies. Jumta hermētiskums ir svarīgs ikvienai ēkai, bet jo īpaši tas ir svarīgi tādām ēkām, kurā tiek uzglabāti produkti - no to uzglabāšanas ir atkarīga to kvalitāte un pārdošanas cena (piemēram, kartupeļiem, graudiem, sīpoliem, koksnei utt).

  • CEMENTA ORIĢINĀLIE AKSESUĀRI

Iesakām izmantot ETERNIT, ar rokām gatavotos, cementa oriģinālos jumta komplektējošos aksesuārus. Tie nodrošina jumta kores, malu un fasāžu stūru aizsardzību. To izmantošana ir ērta un rada vizuāli pievilcīgu un pabeigtu izskatu un salīdzinājumā ar skārda aksesuāriem vizuāli veido labāku mājas jumta kopskatu.

  • PILNA JUMTA KOMPLEKTĀCIJA

Lai nodrošinātu jumta konstrukcijas maksimālu ilgmūžību, jumts jāieklāj pilnā komplektācijā – ar visiem jumta oriģinālajiem cementa aksesuāriem un papildelementiem, jumta drošības elementiem, noteksistēmām un ventilācijas izvadiem. Arī vēja kastes apdarei ieteicams izmantot materiālu, kas ir ilgmūžīgs, stiprs, izturīgs pret ūdeni un salu. CEDRAL šķiedrcementa dēļi nodrošina visu iepriekšminēto, tāpat ir vizuāli pievilcīgi, viegli montējami un apstrādājami. Kalpošanas laikā šiem dēļiem nav nepieciešama īpaša apkope- tāpēc ilgtermiņā neradīsies arī papildus izmaksas remonta vai pārkrāsošanas dēļ, ja tiek izmatoti tradicionālie koka dēļi.

  • OPTIMĀLA LOKŠŅU DIFŪZIJA UN MITRUMA PAŠREGULĀCIJA

Viļņotas loksnes ir dabīgs, gaisa caurlaidīgs materiāls. Tām piemīt difūzijas spēja, kas samazina kondensāta veidošanos. Pareizi izveidots jumts ievērojami uzlabo jumta konstrukcijas vēdināšanu un kalpošanas laiku.

  • DABISKAIS APGAISMOJUMS = MAZĀKI RĒĶINI

Ieklājot jaunu jumtu, izvēlies ETERNIT bezazbesta šīferi jeb cementa viļņotās loksnes, kuras var kombinēt ar caurspīdīgajām loksnēm! Tādējādi tiek nodrošināts tas, ka caur jumta segumu, ēkā ienāk arī dabiskais apgaismojums, ļaujot samazināt elektroenerģijas patēriņu, kā arī radot dzīvniekiem labvēlīgu mikroklimatu.

  • VIENKĀRŠA KOPŠANA

Šis jumta segums neprasa īpašu apkopi. Laiku pa laikam gan vajadzētu pievērst uzmanību tam, vai uz jumta seguma un notekās nav sakrājušās lapas un zari, lai lietusūdens spētu notecēt gar jumta plaknēm un aizplūst tālāk pa notekām. Tādējādi tiek nodrošināts tas, ka jumts tiek uzturēts vizuāli pievilcīgs un tiek paildzināts tā ekspluatācijas laiks.

ETERNIT bezazbesta šīferi Latvijā var iegādāties pie ETERNIT oficiālā pārstāvja jumtu vairumtirdzniecības bāzē VINTEKO, kā arī labākajās būvmateriālu tirdzniecības vietās visā Latvijā. Lai veiktu jumta izmaksu aprēķinus, droši elektroniski atsūtiet ēkas projektu vai jumta izmērus – profesionālie un pieredzes bagātie VINTEKO konsultanti veiks jumta aprēķinus, ieteiks labāko risinājumu, kā arī nodrošinās piegādi visā Latvijā! Ja liec jumtu, tad dari to pārdomāti – lai kalpotu visu mūžu! Ja JUMTS – tad VINTEKO!

Vairāk par ETERNIT bezazbesta šīfera jumta segumu var uzzināt šeit.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu