Pirmajā pusgadā nedaudz samazinājusies Zviedrijas "Swedbank" peļņa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Zviedrijas "Swedbank" šā gada pirmajā pusē strādāja ar 10,606 miljardu zviedru kronu (viena miljarda eiro) tīro peļņu, kas ir par 4% mazāk nekā attiecīgajā  periodā pērn, liecina trešdien publiskotais bankas finanšu pārskats.

Arī bankas operacionālā peļņa pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar šo laika posmu pērn sarukusi par 4% - līdz 13,178 miljardiem kronu.

Ienākumi no procentiem pirmajā pusgadā palielinājās līdz 13,028 miljardiem kronu, kas ir par 4% vairāk nekā janvārī-jūnijā pērn.

"Neskatoties uz globālām neskaidrībām, otrajā ceturksnī pieauga klientu aktivitāte visos mūsu darbības tirgos," bankas publiskotajā paziņojumā citēts tās vadītāja pienākumu izpildītājs Anderss Karlsons.

Otrajā ceturksnī vien "Swedbank" tīrā peļņa sasniedza 5,336 miljardus Zviedrijas kronu, kas ir par 11% mazāk nekā aprīlī-jūnijā pērn, bet par 1% vairāk nekā janvārī-martā šogad.

Peļņa no pamatdarbības otrajā ceturksnī gada izteiksmē sarukusi par 10%, bet ceturkšņa izteiksmē kritusies par 1% un bija 6,552 miljardi Zviedrijas kronu.

Savukārt ieņēmumi no procentiem aprīlī-jūnijā bija 6,607 miljardi kronu, kas ir par 5% vairāk nekā otrajā ceturksnī pērn un par 3% vairāk nekā šā gada pirmajos trīs mēnešos.

Karlsons atzina, ka turpinās izmeklēšanas par bankas darbu naudas atmazgāšanas novēršanā, un uzsvēra, ka banka sadarbojas ar varasiestādēm, sniedzot visu nepieciešamo informāciju par klientiem, darījumiem un darbībām no 2007.gada līdz 2019.gada martam.

"Trūkumi ir atklāti. Secinājumi no esošajām izmeklēšanām būs mūsu nepārtrauktā darba vadlīnijas," Karlsons paziņoja, piebilstot, ka nākamgad sadarbībā ar citām Ziemeļvalstu bankām tiks prezentēta platforma "Zini savu klientu". Sākotnēji tā tiks piedāvāta lielām un vidējām kompānijām Ziemeļvalstu reģionā.

Jau ziņots, ka "Swedbank" grupas padome 28.martā atbrīvoja no amata bankas prezidenti Birgiti Bonnesenu.

Kopš februāra "Swedbank" tikusi pievērsta uzmanība saistībā ar mediju ziņoto, ka caur to plūdušas lielas summas, kam varētu būt saistība ar naudas atmazgāšanu. Zviedrijas sabiedriskās televīzija SVT vēstīja par aizdomām, ka starp Dānijas bankas "Danske Bank" un "Swedbank" Baltijas struktūrvienībām laikā no 2007. līdz 2015. gadam plašā apmērā un sistemātiski notikuši aizdomīgi pārskaitījumi, kuru kopējā summa sasniegusi vismaz 40 miljardus Zviedrijas kronu (3,8 miljardi eiro). Aptuveni 50 klientu skaitā bijušas ārzonas kompānijas un korporatīvie klienti, kas neveic reālu uzņēmējdarbību.

Zviedrijas "Swedbank" ir meitasbankas visās trīs Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu