Svaigākam skatam: sīkas nianses, kas atsvaidzinās viesistabas interjeru

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JYSK

Vairumam no mums ilgstoši nemainīgs telpas iekārtojums ar laiku kļūst nogurdinošs un rada vēlmi kardināli mainīt visu, kas atrodas istabā. Tomēr, pirms ķeries klāt nozīmīgām un dārgām pārmaiņām, sāc ar nelieliem soļiem, kas būtiski mainīs istabas iekārtojumu, taču vienlaikus neiedzīs bankrotā. 

Nomaini dekoratīvos spilvenus

Pats vienkāršākais un ekonomiskākais veids, kā mainīt viesistabas izskatu, ir dekoratīvie spilveni. Šie šķietami mazsvarīgie dekori, patiesībā ir diezgan nozīmīgs objekts, kam viesi un mājinieki ikdienā pievērš uzmanību. Veci vai bezgaumīgi spilveni var bojāt kopējo telpas interjeru, bet jauni un izteiksmīgi spilveni telpu burtiski atdzīvinās un radīs patīkamu koptēlu. 

Foto: JYSK

Atsvaidzini telpu ar jaunu paklāju

Gluži tāpat kā ar spilveniem, arī paklājam ir savs spēks istabas koptēlā. Izmēģini jaunas krāsas vai rakstus - tas pozitīvi ietekmēs istabas noformējumu, turklāt paklāja nomaiņa nebeigsies ar neveiksmi - pat visraibāko paklāju ir iespējams atvasināt ar mēbelēm un vienkrāsainiem dekoriem. 

Foto: JYSK

Papildini sienas

Sienas ir tas elements telpā, ar kuru manipulējot ir iespējams radīt telpas personību. Tas gan nenozīmē, ka jāķeras pie otām un krāsām - pietiks vien sienu izrotāt ar fotorāmīšu kompozīciju vai kādu interesantu pulksteni, un telpa izskatīsies pilnīgi citādi. 

Foto: JYSK

Pārkārto mēbeles

Ja viesistabas dizains šķiet ārkārtīgi apnicīgs, bet dzīvokļa īpašnieks vai pašreizējā finansiālā situācija neļauj veikt remontu, izmēģini mēbeļu pārkārtošanu. Nomaini dīvāna pozīciju, kaut vai to pabīdot nost no sienas dažus centimetrus, un tukšajā vietā noliec kādu nelielu galdiņu vai puķupodu ar lielāku telpaugu. 

Foto: JYSK

Izdekorē kafijas galdiņu

Kafijas galdiņš ir neliels viesistabas akcents, taču uz tā glīti izkārtota kompozīcija acumirklī piesaistīs uzmanību un radīs patīkamu atmosfēru. Izdekorē galdiņu ar svecēm, ziediem, fotorāmjiem vai kādiem amizantiem svečturiem. Glīta kompozīcija neatņems galdiņam funkcionalitāti, un ar to nevarēs nošaut greizi. 

Foto: JYSK

Piestiprini sienas plauktus

Ja sienas ir tukšas un telpā trūkst vietas mantu izkārtošanai, sienas jeb tā saucamie piekaramie plaukti būs divi zaķi ar vienu šāvienu. Kādā vienmuļākā vietā piestiprini plauktus un izliec tajos grāmatas, dekorus, fotogrāfijas, traukus, galda lampas vai dekoratīvus pītos grozus

Foto: JYSK

Pievieno šķipsniņu augu

Visbeidzot neaizmirsti par augu vizuāli un mentāli dziedinošo spēku. Augi ir viens no populārākajiem dekoriem, un ne velti - ar dažiem puķupodiem ir iespējams manāmi izmainīt telpas interjeru un padarīt to pievilcīgāku. 

Foto: JYSK
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu