Pētnieki, iespējams, atklājuši veidu, kā novērst gonorejas infekciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vīrietis un sieviete skūpstās.
Vīrietis un sieviete skūpstās. Foto: unsplash.com

Džordžijas štata universitātes zinātnieki paziņojuši, ka ir atraduši veidu, kā novērst saslimšanu ar lipīgo venerisko slimību, kas katru gadu skar vairāk nekā 820 tūkstošus cilvēku.

Kā rakstīts jaunā pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “PLoS Pathogens”, novērst infekciju varētu, bloķējot patogēna “neisseria gonorrhoeae” spēju izmantot cinku, kas šim patogēnam ir vitāli nepieciešams.

Tas ir ļoti nozīmīgs atklājums, ņemot vērā, ka gonoreja ir noturīga pret lielāko daļu medikamentu. Tagad pētniekiem varētu pavērties jauna iespēja efektīvas vakcīnas radīšanā.

“Mūsu iegūtie rezultāti ir ļoti svarīgi, jo zināms, ka “neisseria gonorrhoeae” iet bojā, ja tai nepietiek cinka,” preses relīzē atklāja pētījuma vecākā autore Sintija Naua Kornelisena.

Ja gonoreja netiek ārstēta, tad tā var izraisīt nopietnas veselības problēmas cilvēkam, piemēram, iegurņa iekaisumu, kas var izraisīt neauglību un citas komplikācijas.

Ir ļoti grūti tikt vaļā no šā patogēna, jo tā ārējā membrāna palīdz slimībai pretoties cilvēka dabiskajiem aizsargmehānismiem.

Pētnieki savukārt atklāja, ka ir iespējams bloķēt patogēna piekļuvi cilvēka proteīna gēnam S100A7, no kura patogēns iegūst cinku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu