No 1. janvāra varētu stāties spēkā "Sadales tīkla" samazinātie tarifi (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

1. janvārī spēkā varētu stāties jaunie sadales sistēmas operatora “Sadales tīkls” tarifi, kas būs samazināti, Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons.

Viņš norādīja, ka “Sadales tīkls” kopā ar Ekonomikas ministriju un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju ir aktīvi strādājis pie tarifu samazināšanas, un jau tuvākajās dienās būs iespējams aprēķināt jauno tarifu.

“Esam aktīvi strādājuši pie tarifu samazināšanas plāna, un tuvākajās dienās Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija nāks klajā ar jauno metodoloģiju, pēc kuras arī aprēķināsim jaunos tarifus. Pašlaik viss liecina, ka mēs ejam pēc nospraustā grafika un 1. janvārī varēs stāties spēkā jaunie - samazinātie tarifi,”

Jansons gan norādīja, ka samazinātie tarifi nozīmē mazākus ieņēmumus “Sadales tīklam” un mazākus maksājumus valsts budžetā.

Iepriekš Ekonomikas ministrija uzsāka darbu pie risinājumiem obligātās iepirkuma komponentes (OIK) likvidēšanai, tādējādi samazinot izmaksas iedzīvotājiem par elektroenerģiju. Elektroenerģijas patērētāju rēķinos sistēmas pakalpojumi veido aptuveni 30% no izmaksām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu