Prezidents aicina ievērot pacientu tiesību aizsardzību e-veselības sistēmas sakārtošanā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits aicina ievērot pacientu tiesību aizsardzību e-veselības sistēmas sakārtošanā, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Tiekoties ar Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidenti Ilzi Aizsilnieci un citiem biedrības vadības pārstāvjiem, prezidents pārrunāja e-veselības sakārtošanas iespējas. Viņš norādīja, ka ir nepieciešams ievērot ne tikai pacientu datu aizsardzību, bet arī datu savietojamību ar citiem dienestiem.

Aizsilniece pastāstīja, ka Veselības ministrija veic revīziju e-veselības kļūdu apzināšanā un ir sākusi sistēmas sakārtošanu.

Tikšanās laikā iesaistītās puses pārrunāja veselības nozares perspektīvu, medicīnas tiesību jautājumus, kā arī prakses un diplomu atzīšanas sistēmas attīstīšanu, palīdzot ārstiem, kas vēlas atgriezties Latvijā pēc darba dažādās pasaules valstīs.

"LĀB iepazīstināja ar vairākām iniciatīvām likumdošanas jomā, kuras veicinātu ārstu profesionālo brīvību un atbildību. Runājām arī par veselības aprūpi kā nozīmīgu tautsaimniecības nozari, diskutējām par iespējām veicināt ārstu atgriešanos Latvijā un samazināt ar to saistītos birokrātiskos procesus. Prezidents mums deva ļoti vērtīgu padomu šajā jomā," teica Aizsilniece.

Tāpat sarunu dalībnieki pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar ārstu profesionālo brīvību un medicīnisko kļūdu analīzi, pieļaujot uzlabojumu iespējas likumdošanā.

Aizsilniece uzskata, ka jau tagad veidojas sadarbība ar Valsts prezidentu un, viņasprāt, tā būs nozīmīga gan ārstiem, gan visai veselības aprūpes jomai kopumā. Pēc Aizilnieces paustā, turpmāk uzsvars jāliek uz iedzīvotāju veselības kā svarīga valsts kapitāla palielināšanu.

Kā ziņots, 5.augustā veselības ministre Ilze Viņķele, tiekoties ar Valsts prezidentu, apliecināja, ka VM strādā pie tā, lai panāktu, ka e-veselība kļūst par efektīvu rīku, kas palīdzētu gan ārstiem, gan pacientiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu