Krievijas uzņēmums plāno pārdot vienu no dārgākajiem briljantiem vēsturē (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas kompānija “Alrosa” novembrī plāno pārdot rozā briljantu “Rozes spoks” (“Призрак розы”), kas sver 14,83 karātus, vēsta “Bloomberg”, atsaucoties uz kompānijas preses pārstāvi Jevgeņiju Kozenko.

“Alrosa” pārstāvis atteicas nosaukt summu, kādu uzņēmums cer iegūt no dārgakmeņa pārdošanas. Kompānija vēl risina jautājumu, kādā veidā pārdot briljantu.

Līdzvērtīga dārgakmeņa pārdošanas rekords ir 71 miljons dolāru – par tādu summu “Sotheby’s” izsolē pirms diviem gadiem tika pārdots briljants “Rozā zvaigzne”, kas sver 59,6 karātus.

Krāsainie briljanti, kuri formējušies ar bora vai slāpekļa piejaukumiem, tiek uzskatīti par pašiem retākajiem un dārgākajiem, bet “Rozes spoks” var kļūt par vienu no dārgākajiem dārgakmeņiem vēsturē. Tā uzskata “Fancy Color Research Foundation” pārstāvis Aidens Račimovs. Pēc viņa teiktā, dārgakmeņa vērtība var sastādīt 60-65 miljonus dolāru.

“Bloomberg” vēsta, ka šajā gadā koncerns “Rio Tinto” apstiprināja, ka ir pārtraucis rozā briljantu ieguvi Argilā, kas atrodas Austrālijā. Tur tika iegūti aptuveni 90% no visiem rozā dārgakmeņiem pasaulē.

Dimants, no kura tika radīts briljants “Rozes spoks”, tika iegūts 2017. gada oktobrī atradnē Jakutijā, un tā svars bija 27,85 karāti. Savu nosaukumu akmens ieguva par godu operas izrādei, kas 1911. gadā piedzīvoja pirmizrādi Montekarlo teātrī.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu