Igaunijas nacionālajai lidsabiedrībai "Nordica" jauns vadītājs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Gunnars Kobins, kurš ilgstoši vadīja mediju koncernu "Ekspress Grupp" un kuram 1.septembri bija jākļūst par Igaunijas nacionālās lidsabiedrības "Nordica" valdes priekšsēdētāju, atteicies no jaunā amata, bet "Nordica" vadītāja amatā iecelts Erki Urva, kurš līdz šim bija kompānijas stratēģisko partnerību direktors.

Izdevumam "Ärileht" Kobins paskaidrojis, ka no "Nordica" vadītāja amata atteicies jau pirms mēneša, bet publiski par to paziņots tikai tagad. Lēmumu Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR apstiprināja arī "Nordica" padomes priekšsēdētājs Tomass Tīvels.

"Viņš man teica, ka ir mainījis domas un nevēlas atgriezties algotā darbā," sacīja Tīvels.

Arī "Nordica" preses sekretārs Tomass Uibo ziņu aģentūrai BNS apliecināja, ka Kobins darbu jaunajā amatā nesāks, jo jau pirms mēneša no tā atteicies.

Tīvels paziņoja, ka pirmdien ar Urvu noslēgts piecu gadu līgums. Jaunā "Nordica" vadītāja atalgojums būs 9800 eiro mēnesī. Darbu jaunajā amatā viņš sāks otrdien.

"Kopš pagājušā gada Erki "Nordica" daļēji strādāja kā valdes konsultants, tādā ziņā šī situācija ir uzskatāma par veiksmīgu apstākļu sakritību," pauda kompānijas padomes priekšsēdētājs.

Bez Urvas "Nordica" valdē ir arī finanšu direktore Kristi Ojakēra.

2002.-2005.gadā Erko Urva bija iepriekšējās Igaunijas nacionālās lidsabiedrības "Estonian Air" vadītājs. Viņš arī vadījis Izglītības informācijas tehnoloģiju fondu (HITSA).

Jau vēstīts, ka jūnija beigās "Nordica" paziņoja, ka no 1.septembra kompānijas valdes priekšsēdētājs būs Kobins.

"Kobins precīzi saprot izaicinājumus un iespējas gaisa pārvadājumu jomā Igaunijā un tic veiksmīgai aviokompānijas nākotnei," tolaik sacīja Tīvels.

Viņš norādīja, ka jaunā vadītāja uzdevums būs trīs uzņēmumu veidoto lidsabiedrību pārveidot par veiksmīgu koncernu, kā arī izstrādāt un īstenot ilgtspējīgu stratēģiju, kas nodrošināts gaisa satiksmi ar Igaunijai nozīmīgām pasaules pilsētām. Turklāt plānots izstrādāt savu biļešu tirdzniecības un klientu apkalpošanas sistēmu.

Arī pirmdien Tīvels apliecināja, ka šie mērķi nav mainījušies.

Kobins 2009.-2016.gadā vadīja mediju koncernu "Ekspress Grupp", bet līdz 2018.gadam bija koncerna padomē. "Nordica" ar viņu līgumu plānoja noslēgt uz pieciem gadiem.

2015.gadā dibinātā "Nordic Aviation Group", kas strādā ar zīmolu "Nordica", izaugusi par lielāko Igaunijas lidsabiedrību. Igaunijas valsts kompāniju izveidoja pēc iepriekšējās nacionālās lidsabiedrības "Estonian Air" bankrota.

Kopš 2016.gada tā sadarbojas ar "LOT Polish Airlines". Sadarbības līgums beidzas 2020.gadā.

"Nordica" pieder 51% "Regional Jet". Tā izmanto 19 lidmašīnas, kas apkalpo reģionālās līnijas dažādās pasaules valstīs, gadā pārvadājot ap diviem miljoniem pasažieru.

Pērn "Nordic Aviation Group" apgrozījums bija 107,7 miljoni eiro, kas ir par 30% vairāk nekā 2017.gadā. Pērn kompānijas zaudējumi sasniedza 5,4 miljonus eiro salīdzinājumā ar 257 000 eiro peļņu iepriekšējā gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu