Pirmajā pusgadā 2604 bērni saņēmuši bezmaksas brilles 130 200 eiro vērtībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Optisko preču veikalu tīkls "Optio" sociālās atbildības programmas laikā šī gada pirmajā pusgadā 2604 bērniem visā Latvijā nodrošināja bezmaksas brilles 130 200 eiro vērtībā, aģentūru LETA informēja "Optio" sabiedrisko attiecību konsultante Gita Sauka.

Viņa atzīmēja, ka sešu mēnešu laikā programmā "Optio" Rīgas teritorijā tika izsniegtas 1672 bērniem, savukārt Zemgalē sociālajā programmā piedalījās 336, Kurzemē - 290, bet Vidzemē - 306 bērni.

Sauka norādīja, ka "Optio" līdz gada beigām realizē sociālās atbildības programmu, nodrošinot iespēju bērniem līdz 18 gadu vecumam, saņemt brilles 50 eiro vērtībā bez maksas: briļļu ietvaru summā līdz 25 eiro, divas briļļu lēcas 25 eiro vērtībā, kā arī bezmaksas briļļu izgatavošanu. Paralēli no 2019.gada 1.septembrim līdz 30.novembrim tiek realizēta arī pedagogu programma, kurā pie brillēm 50 eiro vērtībā bez maksas iespējams tikt visiem pedagogiem, tajā skaitā bērnudārzu audzinātājiem un augstskolu pasniedzējiem.

"Optio" galvenā optometriste Māra Kaparkalēja uzsvēra, ka diemžēl neliela daļa vecāku ņem vērā to, ka redzes pārbaudes bērniem būtu jāveic regulāri - sasniedzot viena, trīs un sešu gadu vecumu. Ja redzes problēmas netiek pamanītas un novērstas laikus, tās traucē bērna turpmākajai attīstībai un rada grūtības dzīvē. "Turklāt, tieši skolas laikā bērnu acis tiek intensīvi noslogotas, un savlaicīga redzes defektu konstatācija un novēršana ir galvenais priekšnosacījums, lai nākotnē nerastos vēl lielākas problēmas," viņa teica.

Kaparkalēja aicina vecākus pārbaudīt bērnu redzi regulāri, arī ja šķiet, ka nekādu problēmu nav.

"Optio" pārstāvji atgādina - lai iegūtu brilles sociālās programmā, nepieciešama oftalmologa vai optometrista izrakstīta briļļu recepte, kas nav vecāka par trīs mēnešiem. Redzi iespējams pārbaudīt pie speciālistiem "Optio" veikalos.

LETA jau ziņoja, ka "Optio" tīkla pārvaldītāja "OC Vision" konsolidētais apgrozījums pērn provizoriski sasniedza 21,8 miljonus eiro, kas ir par 17,4% vairāk nekā gadu iepriekš.

Kompānija reģistrēta 1992.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 220 539 eiro. Kompānijas 31,79% kapitāls pieder Dzenim, 28,21% - valdes loceklim Pēterim Cikmačam, bet 20% katram pieder valdes locekļiem Gatim Kokinam un Tomam Dzenim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu