Tūrisma grupas autobusa vadītājs atpūtniekam nozog lielu naudas summu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Pirmdien, 2. septembrī, Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirknī ar iesniegumu vērsās ārvalsts tūrists, kurš ziņoja, ka viņam no viesnīcas numura Rīgā nozagti 2900 eiro un 150 ASV dolāri.

Iegūstot videonovērošanas kameru ierakstus un aptaujājot aculieciniekus, Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti noskaidroja, ka zādzību izdarījis tūristu grupas autobusa vadītājs – 1982. gadā dzimis ārzemnieks. Ņemot vērā, ka autobusa vadītājam bija zināms konkrētā tūrista prombūtnes laiks, viņš varējis netraucēti iekļūt viņa viesnīcas numurā un nozagt naudu, kas bija nolikta uz galda.

3. septembrī Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti aizdomās turēto personu aizturēja. Vīrietis atzina, ka visu nozagto naudu ir jau nospēlējis kazino.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šodien, 5. septembrī, kriminālprocess paātrinātā kārtībā tika nodots Rīgas pilsētas Kurzemes rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu