Reirs: Brīvpusdienas ir pašvaldību, nevis valsts funkcija (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu ministrs Jānis Reirs uzrunā klātesošos partijas"Vienotība" kongresā Spīķeru koncertzālē.
Finanšu ministrs Jānis Reirs uzrunā klātesošos partijas"Vienotība" kongresā Spīķeru koncertzālē. Foto: Zane Bitere/LETA

Brīvpusdienas ir pašvaldību, nevis valsts funkcija, piektdien žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

TVNET jau vēstīja, ka Finanšu ministrija (FM) rosina lemt par lēmuma projektu, kas paredz valsts līdz šim apmaksātās brīvpusdienas 1.- 4.klašu skolēniem no nākamā gada 1.janvāra deleģēt apmaksāt pašvaldībām. Izglītības un zinātnes ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā 2020.gada budžeta likumprojektu paketē grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā, izslēdzot valsts līdzdalību brīvpusdienu nodrošināšanā un paredzēt, ka turpmāk brīvpusdienas 1.- 4.klases izglītojamajiem nodrošinās pašvaldības savu budžetu ietvaros vismaz pašreizējā līmenī.

Reirs skaidroja, ka šāds priekšlikums radies pēc tam, kad tika secināts, ka valsts finansē pašvaldību funkcijas. Un viena no šādām pozīcijām bijusi brīvpusdienas.

"Mūsu piedāvājums paredz, ka brīvpusdienas ir jāfinansē pašvaldībām, turklāt finansējumam jābūt mērķētam, proti, brīvpusdienas jānodrošina tiem, kam nepieciešams, nevis pilnīgi visiem. Ja nodrošinām pabalstus un atlaides visiem iedzīvotājiem, nevērtējot viņu finansiālās iespējas, tad tomēr jāsaprot, ka valstij un pašvaldībām tik daudz naudas nav. Tāpēc arī piedāvājām uzlabot sistēmu," sacīja finanšu ministrs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu