Pētījums: Lietuvā pārtiku vislētāk iegādāties veikalos "Lidl", visdārgāk - "Rimi" (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: BNS foto/LETA

Lietuvas lielākajās pilsētās septembra sākumā pārtiku vislētāk varēja iegādāties mazumtirdzniecības tīkla "Lidl" veikalos, bet visdārgāk - veikalos "Rimi", liecina tā dēvētais slepenās vērtēšanas pētījums, ko veikusi aģentūra "SeeNext".

Pētījumā salīdzinātas populārāko pārtikas preču groza vidējās cenas veikalu tīklos "Maxima", "Lidl", "Rimi", "Iki" un "Norfa", apsekojot veikalus Viļņā, Kauņā, Klaipēdā, Panevēžā un Šauļos.

Pētījumam izvēlēts 30 visbiežāk pirkto preču grozs, kurā iekļauti augļi, dārzeņi, putraimi, makaroni, eļļa, saldumi, piens un piena produkti, maize, gaļa un gaļas produkti, kafija un tēja.

Noskaidrots, ka atkarībā no pilsētas un veikalu tīkla šāda groza cena svārstās no 30,14 eiro līdz 34,14 eiro.

"Lidl" veikalos pircējam par to nāktos samaksāt vidēji 30,14 eiro, veikalos "Maxima" - 30,29 eiro, "Norfa" - 30,94 eiro, "Iki" - 32,95 eiro un "Rimi" - 33,84 eiro.

Šādu biežāk pirkto pārtikas preču grozu vislētāk var piepildīt Kauņas veikalos, kur pircējiem par to būtu jāmaksā vidēji 31,57 eiro, bet visdārgāk - vidēji 31,71 eiro - tas izmaksā Panevēžā.

Piena produktus vislētāk var nopirkt veikalos "Lidl" un "Maxima", visdārgāk - veikalos "Rimi", gaļu vislētāk iegādāties "Lidl" veikalos un visdārgāk - "Rimi", labības izstrādājumi pircējam vismazāk izmaksā veikalos "Maxima", visvairāk - "Lidl", savukārt lētākie dzērieni atrodami veikalos "Lidl" un "Maxima", bet dārgākie - veikalos "Rimi".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu