Audi draud pamatīgs sods par automobiļiem ar dīzeļgeitas krāpniecisko programmatūru (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Audi dīzeļdzinējs
Audi dīzeļdzinējs Foto: AP/Scanpix

Vācijas federālā motorizēto transportlīdzekļu aģentūra (Kraftfahrtbundesamt jeb KBA) nosūtījusi Audi paziņojumu, ka kompānijai draud lielas soda naudas, jo tā nespēj dīzeļautomobiļos deaktivēt programmatūru, kas spēj manipulēt ar kaitīgo izmešu rādītājiem. 

Par to, atsaucoties uz publikāciju vācu Bild am Sonntag, vēsta Automotive News Europe.

KBA esot nosūtījuši Audi trīs vēstules, kurās pieprasīts līdz 26.septembrim noņemt krāpnieciskās ierīces tūkstošos automobiļu ar V6 un V8 TDI dīzeļdzinējiem. Pretējā gadījumā par katru "neattīrīto" auto Audi nāksies maksāt 25 000 eiro soda naudu.

KBA pārstāvji gan šos apgalvojumus Automotive News Europe nav komentējuši.

Vācijas Satiksmes ministrija pērn ziņoja, ka KBA atklājusi krāpniecisko programmatūru 127 tūkstošos Audi modeļu ar Euro6 izmešu normas dīzeļdzinējiem. No šiem auto 77 600 mašīnas atrodas Vācijā.  

Audi pārstāvis tikmēr sacījis, ka ražotājs ir aizvien tuvāk tam, lai būtu pilnveidoti atlikušie 8% no minētajiem auto un KBA noteiktie termiņi tiktu ievēroti.

Aģentūra Reuters tikmēr iepriekš vēstīja, ka ļaunprogrammatūru, kas vajadzīgajā brīdī spēj atslēgt atsevišķas dzinēja funkcijas, lai kaitīgo izmešu daudzums iekļautos normās, sākotnēji izstrādājuši Audi inženieri 1999.gadā.

Tomēr to sākts izmantot tikai sešus gadus vēlāk, kad VW inženieriem koncerna galvenajā mītnē nekādi neizdevās slāpekļa oksīda izmešu daudzumu pazemināt līdz noteiktajam līmenim.

Dīzeļgeitas skandāla šķetināšana apgriezienus uzņēma 2015.gada otrajā pusē, kad Volkswagen atzina, ka krāpnieciskā programmatūra uzstādīta 11 miljoniem VW, Audi, Porsche, Skoda un Seat automobiļu. VW grupas luksusa modeļu divīzijai gan programmatūra gājusi secen.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu