Liepājas pašvaldības mājaslapā publicēs video ziņas zīmju valodā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs attēls
Dators. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Lai par norisēm Liepājā informētu plašāku iedzīvotāju loku, Liepājas pašvaldība ar Latvijas Nedzirdīgo savienību apaļā galda diskusijā vienojusies pašvaldības mājaslapā "www.liepaja.lv" veidot un publicēt video ziņas latviešu zīmju valodā, informēja Liepājas pilsētas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Freidenfelde.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un sadarbības jautājumos Gunārs Ansiņš ("Liepājas partija") uzsvēra, ka Liepājas pašvaldībai ir nozīmīga visu iedzīvotāju integrācija pilsētas norisēs un informēšana par aktualitātēm, tādēļ pašvaldība ir gatava jaunām iniciatīvām un sadarbībai komunikācijas nodrošināšanai iedzīvotājiem, kuriem tik ikdienišķa lieta kā ziņu lasīšana ir apgrūtinoša.

Jau patlaban pašvaldības mājaslapā ir nodrošināta informācijas pieejamība cilvēkiem ar redzes traucējumiem, bet turpmāk pakāpeniski tiks attīstīta arī aktuālo ziņu pieejamība arī cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem, sacīja Ansiņš. 

Patlaban Liepājas pašvaldības mājaslapas jaunumu sadaļā izveidota atsevišķa tēmu kategorija "Ziņas zīmju valodā", kurā turpmāk tiks ievietotas video ziņas, kas pielāgotas nedzirdīgiem cilvēkiem un pievienota aprakstoša informācija vieglajā valodā.

Liepājas domes vadība tuvākajā laikā plānojusi tikties ar Latvijas Nedzirdīgo savienības Liepājas reģionālo biedrību, lai izrunātu turpmāko sadarbību, lai nodrošinātu regulāru ziņu publicēšanu zīmju valodā. 

Liepājas pašvaldības mājaslapa kopš 2018.gada ir pielāgota arī cilvēkiem ar redzes traucējumiem - lai būtu iespēja izvēlēties teksta izmērus un kontrastu režīmus. Tāpat grafiskajai informācijai tiek pievienots aprakstošais teksts.

Biedrības "Latvijas Nedzirdīgo savienība" organizētā apaļā galda diskusija ar Liepājas pašvaldību par sadarbību informācijas pieejamības jomā vājdzirdīgiem un nedzirdīgiem cilvēkiem notika, īstenojot projektu "LNS darbības stiprināšana cilvēktiesību ievērošanas jomā".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu