Igaunijā autovadītājs no policistiem cenšas aizbēgt ar 200 km/h (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Svētdien ap plkst. 20:30, veicot ātruma kontroli uz šosejas Pērnava - Rakvere, Igaunijas ceļu policisti pamanīja BMW, kas traucās ar 144 kilometriem stundā un nekavējoties sāka pakaļdzīšanos. Par to vēsta Rus.Postimees.

Jau uzreiz pēc tam kā likumsargi ar ieslēgtām bākugunīm sāka pakaļdzīšanos, bija skaidrs, ka BMW vadītājs apstāties negrasās. Pēc tam kā bēglis jau bija sasniedzis 200 kilometrus stundā, viņš nogriezās uz mazākas nozīmes ceļa un iebēga mežā. Vadītāja draugu kompānija tikmēr palika notikuma vietā. Lai gan bēgļa meklēšanā tika iesaistīts arī policijas suns, vadītāju tai pašā dienā notvert neizdevās.

Kopumā 7.sērijas BMW salonā atradās četri cilvēki. Paides policijas nodaļas operatīvais darbinieks Raimonds Innoss uzskata - lai gan pakaļdzīšanās noritēja jau samērā vēlu svētdienas vakarā un automašīnu uz šosejas bija maz, ātrumpārkāpējs tāpat bija drauds citiem satiksmes dalībniekiem. 

"Vadītāja rīcības motīvus noskaidrosim izmeklēšanā, taču domājam, ka viņam nebija autovadīšanas tiesīnu," sacījis Innoss. Par šo pārkāpumu BMW vadītājam draud līdz pat 30 dienas ilgs arests.

Foto: Kuido Saarpuu

Kā sacījis Paides policijas nodaļas vadītājs Marguss Tūmsalu, traukties ar gandrīz 200 kilometriem stundā pa šoseju, ir tīrākais neprāts. Pēc viņa teiktā BMW vadītājs policistiem nav svešs. "Viņš jau sen pazīstams policijā. Arī iepriekš viņš ticis ķerts par līdzīgiem pārkāpumiem," norāda Tūmsalu, piebilstot, ka šādi gadījumi ir reti un, ja policija aicina apstāties, to nepieciešams darīt, neapdraudot ne sevi, ne citus satiksmes dalībniekus.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu