Pārdošanā nonācis īpašums, kurā Kurts Kobeins pavadījis pēdējos dzīves mēnešus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix/Ewing&Clark

Sietlas mīlīgais namiņš īpaši neatšķirsies no citām piepilsētas mājiņām, kas atrodas prestižajā pilsētas savrupmāju rajonā, tomēr šeit ir notikusi lielākā sensācija 90. gadu rokmūzikā. Šajā īpašumā 1994. gada  5. aprīlī pašnāvību izdarīja mājas saimnieks, slavenās grupas Nirvana solists Kurts Kobeins. 

Nekustamo īpašumu sludinājums vēsta: "Perfekti kopta mājiņa ar ārkārtīgi neparastu pagātni atrodas parkam līdzīgas teritorijas ielokā." Māja ir celta 1902. gadā, karalienes Annas laikmeta stilā - nelielā celtne ir veidota ar greznu fasādi, kuru papildina senlaicīgi logi un pasakaina terase. Savukārt iekštelpas ir veidotas pēc atvērtā tipa plānojuma - divstāvu mājā ir četras guļamistabas un četras vannasistabas. Mājas platība ir visai iespaidīga - 750 kvadrātmetri. Kopējā mājas cena ir 7,5 miljoni dolāru. 

Kobeina māja 1924. gadā
Kobeina māja 1924. gadā Foto: Wikimedia Commons

Šo pašu īpašumu teju pirms 25 gadiem, 1994. gada janvārī iegādājās Sietlas leģendārais mūziķu pāris Kortnija Lova un Kurts Kobeins. Pāris mājoklī mitinājās kopā ar savu meitiņu Frensisu Bīnu, līdz Kobeins šā paša īpašuma dārza mājiņā 5. aprīlī izdarīja pašnāvību. Pēc šā incidenta Lova dārza māju nojauca, bet pati dzīvoja netālu esošā namā līdz 1997. gadam, kad māju pārdeva par 2,9 miljoniem dolāru.    

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu