Dizaineri iesaka: kā atrast īsto krāsu flīžu starpām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Lai gan flīžu starpu jeb javas tonis var nešķist pārāk svarīgs aspekts virtuves iekārtojumā, tomēr pat tāds sīkums kā flīžu starpu krāsa var būtiski ietekmēt virtuves koptēlu. Žurnāla "House Beautiful" eksperti atklāj, kā atrast piemērotāko krāsu virtuves flīzēm. 

"Flīžu starpas ir tas rīks, kas spēs izcelt garlaicīgas flīzes un "uzfrišināt" telpu," stāsta interjera blogere Kerija Vollere. Patlaban mājas un būvniecības preču veikalos ir pieejamas javas ar visdažādākajām krāsām, kas ļauj eksperimentēt un izmēģināt jaunas kombinācijas, taču ne vienmēr tā ir tā labākā ideja. 

"Mans padoms ir neatstāt flīžu starpu krāsas izvēli uz pēdējo brīdi. Izvēlies javu vienlaicīgi ar flīzēm, jo slikta flīžu starpu izvēle var sabojāt labu flīžu izvēli," atklāj speciāliste. Lai flīžu izvēle un javas iegāde nekļūtu par biedējošu procesu, zinātāji piekodina sākumā notestēt javu uz piestiprinātām flīzēm. Uzklāj nelielu daudzumu starp divām flīzēm un pārliecinies, vai javas krāsa šķiet pievilcīga. 

Foto: Unsplash

Ja ir iespējams, paņem javas krāsu paraugus

Meklējot izredzētās flīzes, pirms iepeldi flīžu veikala plašajā piedāvājumā, paņem javas krāsu paraugus un, skatot flīzes, pieliec tos klāt un pārliecinies par krāsu saderību. "Lai arī ko tu darītu, nekādā gadījumā nepērc javas bundžu, nesaskaņojot krāsas. Paņem javas krāsu paraugus un apskati tos veikalā. Ideālajā variantā paņem flīžu un javas krāsu paraugus uz mājām un aplūko, kā izvēlētie būvmateriāli izskatīsies konkrētajā istabā un tās apgaismojumā," atklāj speciālisti. 

Foto: Unsplash

Pārdomā, cik liels būs atstatums starp flīzēm

Javas krāsa var būt gan rīks, kas izcels minimālismu, gan arī, kas akcentēs maksimālismu. Speciālisti iesaka izvēlēties javas krāsu divus toņus gaišāku vai divus toņus tumšāku par flīzēm. Kad īstā krāsa atrasta, laiks izvēlēties, kāds atstatums būs starp flīzēm. "Ja raizējies, ka krāsa pārņems virtuvi un to padarīs raibu, lūko pēc šaurākiem flīžu krustiņiem. Mazāki atstatumi padarīs javas toni neuzkrītošāku," stāsta Kerija Vollere.   

Foto: Unsplash

Dizaineru iecienītākie flīžu starpu toņi: 

Ja eksperimentēt nevēlies, eksperti iesaka četrus toņus, ar kuriem neaizšausi greizi.

Pelēcīgi bēšs -  ideāla izvēle, ja izmanto marmora imitācijas flīzes vai īsto marmoru un vēlies akcentēt akmenim raksturīgo tumšo "vēnu". 

Ogles - teju vai melnais tonis piestāvēs tādas pašas krāsas flīzēm, kā arī klasiskajām un mūžīgi stilīgajām baltajām "metro stacijas" stila flīzēm.   

Koraļļu - neparastā krāsa pēdējos gados ir kļuvusi ārkārtīgi populāra mēbeļu un aksesuāru dizainā, tomēr koraļļu krāsai ir vēl kāda priekšrocība - tā ir neuzkrītoša, bet vienlaikus arī universāla un spēs padarīt telpu interjeru dinamiskāku. Maigs koraļļu tonis lieliski saderēs ar baltām flīzēm vai pelēkām, ieapaļām vai nelielas sešstūra formas flīzēm. 

Spilgti balts - Ja telpu flīzē ar melnām sešstūra formas flīzēm, ņem talkā baltu javu, kas izcels flīžu unikālo formu. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu