Noderīgi vai pārvērtēti? Ko piedāvā viedais asistents "Bixby redze"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Diez vai mūsdienās viedtālruņi būtu iedomājami bez kameras. Uzņemt augstas kvalitātes fotogrāfijas un video nekad nav bijis tik vienkārši. Taču tas nebūt nav viss, ko mūsdienu tehnoloģijas spēj paveikt. Šoreiz runa ir par “Samsung” jauno asistentu “Bixby” un konkrēti "Bixby vision" jeb "Bixby redze", kas radīts, “lai jūs varētu redzēt vairāk”. Ko tas nozīmē vienkāršā valodā?

"Bixby redze" ir iebūvēta kamerā un piedāvā vairākas visai interesantas un noderīgas lietas, kas sola atvieglot lietotāju ikdienu.

  • Attēli – meklē attēlus, kas ir līdzīgi tam, uz kuru skatāties.
  • Vīns – uzziniet vairāk par vīna gadu, ieteicamajām kombinācijām ar ēdienu un tā novērtējumu, paskatoties uz etiķeti.
  • Teksts – tulkojiet vai saglabājiet tekstu, uz to paskatoties.
  • QR kods – skenējiet QR kodu, lai atvērtu tīmekļa vietnes, lejupielādētu programmas un kopīgotu informāciju.
  • Vieta – skatiet piedāvājumus, atsauksmes un informāciju par uzņēmumiem un vietām jūsu tuvumā..
  • Tulkošana tiešraidē – automātiski tulkojiet tekstu tiešsaistes priekšskatījumā ekrānā.

"Bixby redze" iet roku rokā ar citām aplikācijām: "Amazon", lai iepirktos, "Pinterest", lai atrastu līdzīgus attēlus, "Foursquare", lai atpazītu vietas un apskates objektus, "Google translate" tulkojumam un "Vivino", lai atpazītu vīnus.

Šķiet intriģējoši? Pavisam noteikti! Tikai kā tas darbojas realitātē?

Foto: AP/Scanpix

No visām "Bixby redzes" piedāvātajām iespējām visnoderīgākā ir tekstu tulkošana. Īpaši noderīga tā ir tiem, kuri bieži ceļo. Patiešām, visvienkāršākais un nu arī stilīgākais veids, kā noskaidrot, kas rakstīts, piemēram, ēdienkartē vai uz ceļa zīmes – ar šo lietotni. Viss, kas jādara, - jāieslēdz aplikācija, kamera jānovieto pret tekstu un tas tiks iztulkots tavā "Samsung" viedtālruņa ekrānā. Ja nepieciešams tekstu konvertēt rediģējamā formātā – arī tas ir iespējams.

Tā kā tulkojums ir veikts ar “Google translate”, tas ne vienmēr būs precīzs, tomēr idejiski asistents savu darbu paveic labi. Diemžēl ne vienmēr arī tiek iztulkots viss teksts pilnā apjomā. Noderīga lieta, tomēr jārēķinās ar neprecizitātēm. 

Lietotāji atzinīgi novērtējuši arī QR kodu skenēšanu un vīna etiķešu atpazīšanu. Varbūt tas izskatās amizanti - stāvēt veikalā un katru pudeli pētīt ar telefonu, tomēr, ja tas palīdz uzzināt ko vairāk par šo dzērienu, kāpēc gan ne?

Skenējot vīnu, aplikācijā parādās tā izcelsme, gads, lietotāju atsauksmes un informācija par to, ar kādiem ēdieniem vislabāk to baudīt. 

Ja vīna pētīšana neuzrunā, tad dāmām noteikti simpātiska šķitīs “Bixby redzes” piedāvātā iespēja virtuāli izmēģināt dažādus kosmētikas līdzekļus. Tiesa, tas iespējams tikai atsevišķos reģionos (Latvijā diemžēl ne). Sadarbojoties ar vairākiem pasaulslaveniem zīmoliem, dāmām ir iespēja izmēģināt pārbaudīt, cik labi viņām piestāv, piemēram, sarkana lūpukrāsa vai zilas acu ēnas, ko piedāvā dažnedažādi zīmoli. Kad izvēle izdarīta, ar "Bixby redzes" un tās sadarbības partneru palīdzību iemīļoto kosmētikas produktu var iegādāties.

Vislielāko vilšanos sagādāja attēlu atpazīšana. Te var paveikties un var nepaveikties. Ieteikumi dažreiz variē vairākas reizes dažu sekunžu laikā, piedāvājot ļoti plašu objektu dažādību.

Foto: AP/Scanpix

Norādot, piemēram, uz banānu, "Bixby redze" to saskatīja kā banānu, bet pēc sekundes to atpazina kā vienkārši “pārtiku” un pat “dīvānu”. Tastatūra tika atpazīta kā vienkārši “ierīce”, tad “biroja prece” un vēl vēlāk - “kalkulators” un “tālrunis”. Šokolāde tika atpazīta vienkārši kā “pārtika”, vēlāk arī kā “zivs”, savukārt kafija ar pienu tika atpazīta kā “ola”. Pīrāgu, kas, piekritīšu, varētu būt grūtāk atpazīstams, “Bixby redze” uzskatīja par “persiku” un “desu”. Pat ne maizi! Ūdens glāzē nemaz netika atpazīts, bet piedāvāts atrast līdzīgu attēlu pašai glāzei, tiesa, arī visai neprecīzi, jo mana glāze tika pielīdzināta ziedu vāzei.

Secinājumi

"Bixby redze" ir uz pareizā ceļa un patiešām paver nebijušas iespējas, ko izmēģināt ar viedtālruņa kameru. Aplikācija vēl ir jauna, un jācer, ka laika gaitā tā kļūs tikai precīzāka. Nākamajā braucienā uz ārzemēm noteikti izmēģiniet tulkošanu tiešsaistē, un tie, kuri jau ir sasnieguši pilngadību, paspēlējieties ar vīna etiķešu skenēšanu - tās, mūsu vērtējumā, ir divas labākās lietas, ko paveikts ar "Bixby redze". 

Publikācija tapusi sadarbībā ar uzņēmumu "Samsung".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu