Žurnāls: Kur dzīvo prezidents, kad rezidencē rit remonts pilnā sparā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Jau drīzumā prezidenta Jūrmalas rezidencē sāksies vērienīgs remonts, kādēļ Levits ar ģimeni pārcelsies uz Saeimas viesu namu turpat Jūrmalā, vēsta žurnāls "Privātā Dzīve". 

Kaut arī prezidents Egils Levits jau pirmajā preses konferencē atzina, ka dzīvos tur, kur viņam ierādīs, tomēr lepnajā prezidentu Jūrmalas rezidencē Levits apmeties vien pāris reižu un darba darīšanās, nevis dzīvošanas nolūkiem. "Rezidencē es neesmu īpaši ievācies.

Līdz šim esmu bijis tur tikai vienu reizi. Esmu to apskatījis. Tā ir tukša un samērā nemājīga būve.

Es tur atstāju dažas savas lietas - rakstāmpiederumus, kniedētāju, papīru, lai, tur atrodoties, varu kaut ko uzrakstīt," tā jūlija Latvijas Radio raidījumā "Krustpunkts" pastāstīja Levits.

Ilgi šādā paskatā Jūrmalas rezidence gan nepaliks - žurnāls "Privātā Dzīve" atklāj, ka šādā, bēdīgā stāvoklī, lepnā ēka nepaliks - jau drīzumā šeit sāksies vērienīga pārbūve. Šeit tiks veikta apkures sistēmas pilnveidošana, jumta un ārsienu siltināšana, fasādes apgaismošana, kā arī durvju un logu nomaiņa.

Remonta mērķis ir ne tikai uzlabot ēkas vizuālo izskatu, bet arī samazināt ēkas apsaimniekošanas izmaksas un radīt komfortablākus apstākļus. 

Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 439 548 eiro, no kuriem 254 128 eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, 44 846 eiro – valsts budžeta finansējums, bet 140 573 eiro ieguldīs apsaimniekotāji – VAS Valsts nekustamie īpašumi. 

Saeimas viesu nams Jūrmalā
Saeimas viesu nams Jūrmalā Foto: LETA/Ieva Čīka

Kamēr remonts ritēs pilnā sparā, Levits ar ģimeni dzīvos Saeimas viesu namā, kas atrodas vien kilometra attālumā no prezidenta rezidences. Patlaban prezidenta namā uzturēties nav iespējams - šeit norisinās sagatavošanās vērienīgajam remontam. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu