Nodarbināto apmācībām pieejams ES fondu finansējums €9 miljonu apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Nodarbināto apmācībām pieejams Eiropas Savienības (ES) fondu finansējums deviņu miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA).

CFLA izsludinājusi atklātu projektu iesniegumu atlasi biedrībām un nodibinājumiem par apmācību organizēšanu nodarbinātajiem. Atlases otrajā kārtā pieejami deviņi miljoni eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF).

Biedrības un nodibinājumi, kas pārstāv apstrādes rūpniecības, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozari vai ir starptautisko biznesa pakalpojumu centri, līdz šā gada 9.decembrim var pieteikties ERAF līdzfinansējumam dažādu apmācību organizēšanai komersantiem.

Pasākuma mērķis ir nodrošināt komersantus ar atbilstošas kvalifikācijas darbaspēku, kas sekmētu darba ražīguma pieaugumu un jaunu vai uzlabotu produktu un tehnoloģiju izstrādi un ieviešanu ražošanā.

Biedrības un nodibinājumi, kas īstenos atbalstītos projektus, organizēs apmācības dažādās jomās, piemēram, dizainā, ražošanas inženierzinībās, telemātikā un loģistikā, matemātikā, datorzinātnē, programmēšanā, mežsaimniecībā, vides aizsardzībā, projektu vadībā, valodu apmācību u.c.

Darbinieku apmācību izmaksas mikrouzņēmumiem un mazajiem komersantiem no ERAF līdzekļiem plānots segt 70% apmērā, vidējiem komersantiem - 60% apmērā, bet lielajiem komersantiem - 30-50% apmērā atkarībā no uzņēmuma ieguldījumiem tā pētniecībā un attīstībā.

Maksimālais ERAF finansējums vienam projektam ir no 900 000 eiro līdz 3,1 miljonam eiro atkarībā no nozares, kuru pārstāv finansējuma saņēmējs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu