Sīrijas kurdi apgalvo, ka Turcijas spēki sabombardējuši cietumu ar "Islāma valsts" kaujiniekiem (7)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Turcijas spēki sabombardējuši cietumu, kas tika izmantots teroristu grupējuma "Islāma valsts" kaujinieku ieslodzīšanai, ceturtdien paziņojuši Sīrijas kurdi.

Sabombardēts cietums Kāmišlī, Sīrijas ziemeļaustrumos, paziņoja reģiona autonomā kurdu administrācija.

"Cietumā izmitināti vairāki no pašiem bīstamākajiem noziedzniekiem no vairāk nekā 60 valstīm, kuri pastrādājuši dažādus noziegumus, būdami "Islāma valsts" locekļi," norādīja administrācija.

Kurdu varasiestādes ir vairākkārt brīdinājušas par draudiem, ko Turcijas ofensīva rada ASV vadītajai kampaņai pret džihādistiem.

Taču kurdi neziņo, ka kāds ieslodzītais būtu izbēdzis, un Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) vēsta, ka Turcijas artilērija apšaudījusi cietuma apkārtni, bet ne pašu ieslodzījuma vietu.

Jau vēstīts, ka Turcija trešdien sāka plašu uzbrukumu kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļaustrumos, vispirms veicot intensīvu bombardēšanu, bet tad izvēršot sauszemes spēku ofensīvu, kas kļuvis iespējams pēc tam, kad apvidu pameta tur dislocētie ASV spēki.

Kurdu vadītie Sīrijas Demokrātiskie spēki (SDF), kas piedalījās ASV vadītajā kampaņā pret "Islāma valsti", Sīrijas ziemeļaustrumos tur gūstā tūkstošiem džihādistu. Kurdu vadītās nometnēs atrodas arī tūkstošiem džihādistu radinieku, kuri uzbrukuši palīdzības dienestu darbiniekiem,  apsargiem un mēģinājuši izbēgt.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu