Lai strīdi izpaliktu: detaļas, kuras mājas saimnieki nevēlas redzēt īrnieku dzīvokļos (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Dzīvojot īres dzīvoklī vai mājā, reti kad izdodas nodibināt kontaktu ar īpašuma saimnieku - visbiežāk komunikācija norit tikai par īres maksāšanu, rādījumu nodošanu un komunālo maksājumu iesniegšanu. Tomēr, kad saimnieks ierodas ciemos aplūkot savu īpašumu, var nākties uzklausīt pārmetumu jūru. Portāls "Apartment Therapy" ir apkopojis detaļas, kuras ieraugot mājas saimniekam mati celsies stāvus.  

Pelējums 

Skaidrs, ka neviens nepriecāsies ieraugot pelējumu, neatkarīgi no tā, vai tas ir parādījies savā īpašumā vai īrētā. Tomēr īrēts īpašums ir īrēts un nav savs. Pelējums ir slikta zīme, kas saimniekam liecina, ka mājas tīrīšanā neesi uzdevuma augstumos. Attīstoties pelējums var bojāt mēbeles, sienas un grīdu, kuru labošana var izmaksāt dārgi. 

Netīrs ledusskapis

Ja vien tas nav paša īpašums, netīrība ledusskapī liecina par smaku, kuru pēc tam saimniekam pašam vajadzēs likvidēt. Īres dzīvoklī centies pret santehniku, virtuves tehniku un citām lietām izturēties ar piesardzību - šīs lietas tiek īrētas līdz ar dzīvokli un ir cita cilvēka īpašums.  

Foto: Unsplash

Insekti 

Augļu mušiņas, tarakāni, blusas vai pārtikas kodes ir sarkanais signāls saimniekam, kas vēsta par netīrību dzīvoklī. Ja pamani insektus vai kādus nelūgtus viesus, rīkojies un  centies likvidēt insektu "pievilinātāju". Bieži vien kukaiņus piesaista sapelējis sīpols, kuru aizsedz veselie, milti ar pārtikas kožu perēkli un citi priekšmeti.   

Noplukuši aizkari

Pat ja aizkari ir personīgais īpašums, tomēr saimnieki nebūs sajūsmā, ja tie būs briesmīgā paskatā. Aizkari savā ziņā vēsta par iemītnieku attieksmi pret īpašumu - netīri un noplukuši aizkari būs kā spogulis īrnieku ikdienai pat tad, ja dzīvoklim veiksi dziļo tīrīšanu.    

Foto: Unsplash

Ūdens traipi

Ūdens traipi norāda uz lielākām problēmām, piemēram, plīsuša ūdens vada vai plūdiem kaimiņa dzīvoklī, augšējā stāvā. Par ūdens traipiem dzīvokļa iemītnieki mēdz noklusēt un pēc tam šī problēma pāraug lielākā, kuras dēļ nākas pārremontēt visu dzīvokli. Lieki piebilst, ka šī remonta izmaksas nav no mazajām. 

Piloši jaucējkrāni

Arī piloši jaucējkrāni ir signāls saimniekam, ka iemītnieki par dzīvokli īpaši nerūpējas. Jaucējkrānus ir vēlams salabot tiklīdz pamanāt, ka tie pil vai ir sabojājušies - nelieli uzlabojumi arī ilgtermiņā būs lētāki nekā sadzīvošana ar bojātu jaucējkrānu. 

Foto: Unsplash

Pārnēsājamie radiatori

Šīs ierīces ir šķietami nekaitīgas, tomēr daži īrnieki mēdz būt pārgalvīgi un atstāj radiatorus ieslēgtus arī tad, kad paši devušies ikdienas gaitās. Šāda patvaļa ir diezgan bīstama, jo sildītāji un pārnēsājamie radiatori var izraisīt ugunsnelaimes. 

Kucēnu paladziņi un kaķu kastes

Principā, jebkurš priekšmets, kas liecina par to, ka mājās ir kāds mīļdzīvnieks, kas nokārto dabiskās vajadzības mājoklī, var likt saimniekam saraukt uzacis. Dzīvnieku turēšana iet roku rokā ar dažādām smakām, kas saimniekam pēc tam būs kaut kā jālikvidē pirms mājoklis tiek izīrēts nākamajiem iemītniekiem. 

Foto: Unsplash

Mūzikas instrumenti

Vaļasprieki un talanti ir ļoti uzteicama cilvēku īpašība, taču tikai ne tad, ja īrnieki mīl savu talantu izrādīt laikā, kad citi dodas pie naktsmiera. Bieži vien nekustamo īpašumu saimnieki nevēlas savā ceļā sastapt īrnieku-mūziķi un naktsmiera traucētāju. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu