Nedēļas nogalē aizturēta Eiropas līmeņa kampaņā meklētā Latvijas pilsone (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Angeļina Sacjuka
Angeļina Sacjuka Foto: Europol

Pagājušajās sestdienas rītā Valsts policija Latvijā aizturējusi meklēšanā izsludināto Angeļinu Sacjuku, kura bija iekļauta  Eiropas līmeņa meklētāko noziedznieku kampaņā, informēja Valsts policija.

Patlaban sieviete atrodas izolatorā un drīzumā tiks nogādāta uz Iļģuciema cietumu. 

Policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri sniedza ļoti noderīgu informāciju, lai noskaidrotu sievietes atrašanās vietu un viņu aizturētu. 

1999.gadā dzimusī Sacjuka tika meklēta par smagu miesas bojājumu nodarīšanu personu grupā, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu no trim līdz 15 gadiem.

2014 gadā Sacjuka kopā ar līdzdalībnieci konflikta laikā uzbruka kādai sievietei, nogrūda viņu zemē un pēc tam vairākas reizes sita, salaužot lielāko daļu ribu un bojājot dzīvībai svarīgus orgānus, kā rezultātā upurim iestājās nāve. Pēc uzbrukuma Sacjuka kopā ar savu līdzdalībnieci upura ķermeni apklāja ar lapām un pameta notikuma vietu. 

Jau ziņots, ka Eiropas policijas organizācija Eiropols pagājušajā piektdienā sākusi jaunu kampaņu, lai notvertu kontinentā meklētākās noziedznieces, tostarp Latvijas un Igaunijas pilsones, norādot, ka viņu pastrādātie noziegumi ir tikpat nopietni, kā vīriešu nodarījums. 

Sarakstā no Latvijas ir iekļauta ne tikai Sacjuka, bet arī divas citas meklēšanā esošas personas - par slepkavību, vairākas reizes sadurot upuri ar nazi, meklētais Gatis Zvingulis un tā dēvētajā Jūrmalgeitas korupcijas lietā iesaistītais Leonīds Lasmanis.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu