"Nordica" pārtraukusi regulāros reisus no Tallinas lidostas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Konstantin Sednev

Igaunijas valstij piederošā lidsabiedrība "Nordic Aviation Group", kas strādā ar zīmolu "Nordica", pārtraukusi veikt regulāros reisus no Tallinas lidostas. 

Nedēļas nogalē notika pēdējie "Nordica" lidojumi maršrutos Tallina - Kijeva, Tallina - Kopenhāgena,  Tallina - Tronheima, Tallina - Vīne un Tallina - Viļņa. 

Jūlijā Polijas nacionālā lidsabiedrība LOT pārņēma "Nordica" iepriekš veiktos reisus no Tallinas uz Stokholmu, Briseli un Varšavu. 

"Nordica" un LOT kopuzņēmums "Regional Jet" turpinās sniegt lidsabiedrības pakalpojumus LOT, "Nordica", SAS, "Air Serbia", "Flybe" un vairākiem citiem partneriem Eiropā. 

Šā gada sākumā "Nordica" pārtrauca regulāros reisus uz Sanktpēterburgu, Oslo un Amsterdamu. Šo maršrutu slēgšana tika pamatota ar ekonomiskiem apsvērumiem. 

"Nordica" iepriekš paziņoja, ka 26.oktobrī pārtrauks regulāro gaisa satiksmi uz un no Tallinas un nākotnē koncentrēsies uz čārterreisiem un publisko iepirkumu saistību izpildi Skandināvijā un citviet Ziemeļeiropā.

Lidsabiedrība norādīja, ka regulārie reisi netiks veikti, kamēr nebūs uzlabojusies konkurences situācija Tallinas lidostā.

Nacionālo aviokompāniju "Nordic Aviation Group", kas strādā ar zīmolu "Nordica",  Igaunijas valsts izveidoja pēc iepriekšējās nacionālās lidsabiedrības "Estonian Air" bankrota.

Kopš 2016.gada tā sadarbojas ar "LOT Polish Airlines". Sadarbības līgums beidzas 2020.gadā.

"Nordica" pieder 51% "Regional Jet". Tā izmanto 19 lidmašīnas, kas apkalpo reģionālās līnijas dažādās pasaules valstīs, gadā pārvadājot ap diviem miljoniem pasažieru.

Pērn "Nordic Aviation Group" apgrozījums bija 107,7 miljoni eiro, kas ir par 30% vairāk nekā 2017.gadā. Pērn kompānijas zaudējumi sasniedza 5,4 miljonus eiro salīdzinājumā ar 257 000 eiro peļņu iepriekšējā gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu