Uzveic rudens drēgnumu ar dāņu dizaina metodēm

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JYSK

Rudens ir laiks, kad daudziem no mums piezogas nomākts noskaņojums un melanholija - kā nekā, dienas kļūst īsākas, vakari ir tumšāki, bet dienas nereti pavada lietus un slapjdraņķis. Par laimi no drēgnā rudens un ziemas laika ir iespējams patverties paša mājoklī. Ņem talkā dāņu interjera metodes un padari savu mājokli par komforta oāzi. 

Dāņu izpratni par komfortablu mājokli dēvē vārdā "hygge" - tas ir ērtuma un mājīguma koncepts, kas sevī ietver dažādas metodes, kas palīdz interjeru padarīt komfortablāku, tīkamāku un mājīgāku. Lūk, dažas idejas, ko likt aiz auss:

Dedzini sveces

Ja runājam par mājīgumu rudens drēgnajos vakaros, dažkārt pirmais, kas ienāk prātā ir sveces. Šīs maigās uguns liesmiņas spēj acumirklī padarīt tumšu telpu mājīgu, tāpēc tās dāņu izpratnē ir neatņemama hygge sastāvdaļa. Novieto sveces uz kafijas galdiņa, uz vannas malas vai nakstsskapīša un baudi romantisko atmosfēru.  

Foto: JYSK

Pievērs uzmanību gultas veļai un iekārtojumam

Vēsajos vakaros ir tik tīkami iekūņoties segu kalnā un sasildīt sniegā nosalušās kājas. Tieši tāpēc piedomā par gultas iekārtojumu - izvēlies mīkstus un pūkainus gultas pārklājussiltas dūnu segas, kuras apvilktas ar gultasveļu neitrālos toņos; dūnu spilvenus un dekoratīvos spilvenus. Nebaidies šajā laikā sevi palutināt ar segām vairākās kārtās.  

Foto: JYSK

Ielaid mājoklī dabu

Līdz ar svecēm un mīkstu gultu, noteikti mājīgā mājoklī ir jābūt arī telpaugiem. Zaļi dekori spēj nomierināt prātu, uzlabot gaisa kvalitāti, bet no interjera dizaina viedokļa, augi ir kā punkts uz "i" telpas iekārtojumā. 

Foto: JYSK

Iekārto lasīšanas stūrīti

Laba grāmata ir hygge dizaina kustības svarīgākā detaļa - iemācies laiku pavadīt bez tehnoloģijām, bet ļaujies klasiskām nodarbēm, kas attīsta prātu un intelektu. Aizsāc savu literatūras kolekciju un izkārto grāmatas grāmatu plauktā. Izveido gaumīgu lasīšanas stūrīti ar mīkstu atpūtas krēslu, stāvlampu un kafijas galdiņu, uz kura novietot kādu karstu dzērienu. 

Foto: JYSK

Ļaujies rokdarbiem

Līdz ar grāmatu lasīšanu, rudens ir laiks, kad ir vērts attīstīt adīšanas vai tamborēšanas prasmes - tas nav tikai vecmāmiņu hobijs, bet lietderīga prasme arī gados jauniem cilvēkiem. Iekārtojies siltajā dīvānā, apsedzies ar mīkstu pledu un izaicini sevi uzadīt savus pirmos cimdus vai zeķes. 

Foto: JYSK

Izcel apgaismojumu

Ar svecēm mājoklī vien nepietiks, ir īpaši, ja nododies grāmatu lasīšanai vai adīšanai, taču centrālais apgaismojums izjauks romantisko noskaņu. Izmanto rudens un ziemas priekšrocības un izkarini maigas gaismu virtenes vai aprīko galdus, plauktus un palodzes ar galda lampām. 

Foto: JYSK

Brokasto gultā

Visbeidzot - hygge izpratne par mājīgumu neattiecas tikai uz vakariem. Iepriecini savus mīļos vai arī sevi ar gardām brokastīm gultā, taču neaizmirsti par paplāti - maizes drupačas gultā vai palagos iepinies cepts bekons sagādās ne pārāk patīkamas sajūtas. 

Foto: JYSK
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu